Ισχυρό προβάδισμα Φάνη Σπανού στην δημοσκόπηση της Prorata για το Star Κεντρικής Ελλάδας

Στα όρια της αυτοδυναμίας του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, κινείται η πρόθεση ψήφου των πολιτών της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Πολιτικής Έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρία δημοσκοπήσεων Prorata για λογαριασμό του Star Κεντρικής Ελλάδας.

Η έρευνα έγινε το διάστημα 5 έως 10 Σεπτεμβρίου, με 1000 ερωτηματολόγια σε πολίτες που ψηφίζουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

Στην πρόθεση ψήφου, ο Φάνης Σπανός προηγείται με 39% έναντι 19% του Απόστολου Γκλέτσου, 6% του Κώστα Μαρκόπουλου, 4% του Κώστα Μπασδέκη και 3% του Λουκά Αποστολίδη.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων το ποσοστό του Φάνη Σπανού φτάνει το 41% ενώ ένας στους 4 ψηφοφόρους δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον θέλει να ψηφίσει.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, ενδιαφέρον έχει η πολυκομματική διείσδυση του Φάνη Σπανού και τα ποσοστά αποδοχής ανά περιφερειακή ενότητα.

Στο ερώτημα αν οι πολίτες θα ήθελαν περιφερειάρχη τον Φάνη Σπανό ή κάποιον άλλο, συμπεριλαμβανομένων και των αναποφάσιστων, οι γνώμες μοιράζονται.

Το έργο του Φάνη Σπανού τυγχάνει της αποδοχής από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ανεξάρτητα από το κόμμα που ψήφισαν στις εκλογές του Ιουνίου.

Τέλος στην πιθανότητα που θα είχαμε δεύτερο γύρο εκλογών, η επιλογή μεταξύ των δύο πρώτων, βγάζει νικητή τον Φάνη Σπανό έναντι του Απόστολου Γκλέτσου.