Τι πραγματικά σημαίνει το «Αλλάχου Ακμπαρ»

Η φράση “Αλλάχου Άκμπαρ” προκαλεί τρόμο στο άκουσμά της, μιας και έχει συνδεθεί στενά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών. Τι σημαίνει όμως στ’ αλήθεια;

Τι πραγματικά σημαίνει “Αλλάχου Άκμπαρ”

Οι λέξεις «Allahu Akbar» μεταφράζονται ότι σημαίνουν «Ο Θεός είναι ο μεγαλύτερος», η οποία είναι μια αραβική φράση που χρησιμοποιείται συχνά από πάνω από 1 δισεκατομμύριο μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο.

Η φράση έχει πολύ σημαντική σημασία για τους μουσουλμάνους και χρησιμοποιείται συχνά ως κάλεσμα για προσευχή. Χρησιμοποιείται όταν κάποιος βλέπει ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, όταν γεννιέται ένα μωρό ή όταν ο ασθενής ενός γιατρού βελτιώνεται από τη θεραπεία, όταν μια αγαπημένη αθλητική ομάδα κερδίζει έναν αγώνα, σε γάμο, ακόμη και σε κηδείες.

Σε ένα βίντεο του 2015 από τους Los Angeles Times, η Sukathee Phyakul λέει, «Ο Αλλάχ είναι τόσο σπουδαίος, ο Αλλάχ είναι τα πάντα για μένα, είναι η καρδιά και η ψυχή μου που ανήκουν στον Αλλάχ». Υπάρχουν πολλά πλαίσια στα οποία αυτή η φράση μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μια κοινωνικά αποδεκτή έννοια. Αυτή η φράση μπορεί να θεωρηθεί εξίσου κοινή μεταξύ των μουσουλμάνων όπως οι λέξεις «ευχαριστώ τον Θεό» είναι στην αγγλική γλώσσα μεταξύ των χριστιανών.