Πόσο επικίνδυνη είναι η Χεζμπολάχ

Τι δύναμη διαθέτει η Χεζμπολάχ που το Ισραήλ βλέπει σαν κίνδυνο

Ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται με το Ισραήλ να έχει κάνει σαφές πως οποιαδήποτε δύναμη εμπλακεί θα χτυπηθεί από το ισραηλινό στρατό.

Οι δηλώσεις είχαν στόχο τη Χεζμπολάχ και το Ιράν. Μάλιστα συντάχθηκε και μια έρευνα για την δύναμη του στρατου της Χαζμπολάχ με σκοπό να υπάρχει πλάνο σε περίπτωση που ανοιχθεί νέο μέτωπο στα σύνορα με το Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ διαθέτει δύναμη στρατού μεταξύ 50.000 και 100.000 στρατιωτών, μόνιμοι και έφεδροι, ενώ διαθέτει αρκετά ισχυρό οπλοστάσιο, που προέρχεται κυρίως από το Ιράν.

Επίσης διαθέτει μια πολύ ικανή και σκληρή ομάδα στρατιωτών την Δύναμη Radwan, που διαθέτει 2.500 μαχητές πολύ καλά εκπαιδευμένους στο Ιράν και τη Συρία.

Χωρίς να είναι επιβεβαιωμένο, υποστηρίζεται πως η Χεζμπολάχ διαθέτει στήριξη τόσο από εξτρεμιστικές ομάδες του Ιράκ και του Πακιστάν.

Η έκθεση κλείνει με το ανησυχητικό νούμερο των ρουκετών που διαθέτει η Χεζμπολάχ, περίπου 200.000 ρουκέτες υψήλης ακρίβειας.

Μάλιστα η οργάνωση έχει επίσης παραλάβει από τη Συρία έναν περιορισμένο αριθμό πυραύλων Scud C και D μεγάλου βεληνεκούς (700 χλμ.).

Τέλος διαθέτει υψηλής ποιότητας πυραύλους εδάφους-αέρος C802 από την Κίνα και πυραύλους Yakhont από τη Ρωσία. 

Όσον αφορά τα drones μάχης δεν υπάρχει σαφής γνώση του αριθμού και των δυνατοτήτων τους.