Μητσοτάκης για ΣΥΡΙΖΑ: Όσο προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματά τους, εμείς εργαζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή σας καλύτερη

«Δεν μας αφορά καθόλου» ήταν το σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός που επισκέφθηκε σήμερα την πλατεία Κερατέας και μίλησε με πολίτες, ενώ έκανε και έφοδο σε σούπερ μάρκετ για τις τιμές, ρωτήθηκε και για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμάς, όπως βλέπετε, δεν μας αφορά καθόλου τι γίνεται στην αντιπολίτευση. Όσο αυτοί θα προσπαθούν να λύνουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, εμείς θα κατεβάζουμε το κεφάλι και με σεμνότητα θα εργαζόμαστε να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη» τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την κεντρική πλατεία της Κερατέας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής.

Στον χαιρετισμό του σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί να τον υποδεχτούν τόνισε:

«Πρόεδρε, κ. Περιφερειάρχα, κ. Δήμαρχοι, φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ γι’ αυτή την πολύ θερμή υποδοχή.

Καταρχάς να πω συγχαρητήρια στους αυτοδιοικητικούς οι οποίοι βρίσκονται σήμερα μαζί μας, σε αυτούς που εξελέγησαν πρώτη φορά, σε αυτούς που επανεξελέγησαν, ειδικά στον καλό μου φίλο, τον Νίκο Χαρδαλιά. Να σας ευχαριστήσω για τον αγώνα τον οποίον κάνατε.

Να σας διαβεβαιώσω ότι θα έχουμε μια άριστη συνεργασία και κάθε μέρα θα φροντίζουμε, κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση, Περιφέρεια, Δήμοι, να κάνουμε τη δική σας καθημερινότητα καλύτερη.

Όπως βλέπετε, δεν σταματώ ούτε μέρα να έχω άμεση επαφή με τους πολίτες. Δεν επιφυλάσσουμε τις περιοδείες μας μόνο για την προεκλογική περίοδο.

Θέλω και πάλι από εδώ, από την Κερατέα, να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλατε τη Νέα Δημοκρατία και εμένα προσωπικά στις εκλογές του Ιουνίου, 43% πήραμε εδώ, πιο πάνω από τον μέσο μας όρο. Και θέλω να ξέρετε ότι αυτή η υπενθύμιση του εκλογικού αποτελέσματος δεν είναι για εμάς μία συνταγή αλαζονείας, αλλά μία υπενθύμιση της μεγάλης ευθύνης που έχουμε απέναντι στους πολίτες.

Να κάνουμε τη ζωή σας καλύτερη, να αντιμετωπίζουμε τα πολλά προβλήματα τα οποία γεννά η ίδια η καθημερινότητα, να ισχυροποιούμε τον ρόλο και τη θέση της Ελλάδας σε μία περιοχή η οποία βλέπετε ότι αντιμετωπίζει πολλά ζητήματα και πολλές γεωπολιτικές προκλήσεις.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησα την περιοδεία μου στην Ανατολική Αττική από μία επίσκεψη σε ένα σούπερ μάρκετ. Και βρέθηκα στο σούπερ μάρκετ αυτό ακριβώς για να διαπιστώσω ο ίδιος τη μεγάλη προσπάθεια την οποία καταβάλλει η κυβέρνησή μας να περιορίσει το πρόβλημα της εισαγόμενης ακρίβειας.

Ένα παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο ξέρω ότι δοκιμάζει κάθε νοικοκυριό και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και να βλέπετε τις τιμές να ανεβαίνουν, θέλω να ξέρετε όμως ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε δύο επίπεδα: πρώτον, μέσα από παρεμβάσεις όπως το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και τη «Μόνιμη Μείωση Τιμών» κατά 5% για έξι μήνες, να συγκρατήσουμε τις τιμές σε αποδεκτά επίπεδα. Και, δεύτερον, να βάζουμε συνεχόμενα πρόστιμα σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να κερδοσκοπούν πάνω σε αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά να ξέρετε ότι και εγώ προσωπικά και το Υπουργείο και όλοι οι εποπτικοί φορείς, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, θα φροντίζουν ανά πάσα στιγμή να εντοπίζουν κάθε φαινόμενο κερδοσκοπίας, να επιβάλλουν τα απαραίτητα πρόστιμα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον στο επίπεδο του πληθωρισμού με περισσότερη αισιοδοξία.

Αμέσως μετά βρέθηκα σε μια σημαντική επένδυση η οποία γίνεται λίγο παραπέρα, στη βιομηχανική ζώνη της Κερατέας, σε μία μεγάλη ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία επενδύει εδώ στην περιοχή, δημιουργεί πολλές θέσεις εργασίας. Και αποτελεί, θα έλεγα, μια εμβληματική επένδυση, του μοντέλου ανάπτυξης το οποίο οραματίζομαι για τη χώρα: περισσότερες επενδύσεις, καλύτερες δουλειές, καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα.

Αποτελεί κεντρική μας δέσμευση η βελτίωση των μισθών για την επόμενη τετραετία και την κάνουμε πράξη, και στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο τομέα. Διότι σε δύο μήνες από τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν για πρώτη φορά σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους εδώ και 12 χρόνια. Ακόμα μεγαλύτερες για όσους έχουν παιδιά, ακόμα μεγαλύτερες για τους προϊσταμένους, για όσους παίρνουν σήμερα επίδομα ευθύνης από το Δημόσιο.

Γιατί τα λέω όλα αυτά, φίλες και φίλοι; Γιατί μπορεί να μας χωρίζουν μόλις κάτι παραπάνω από τρεις μήνες από τις εθνικές εκλογές, αλλά η κυβέρνηση αυτή ήδη υλοποιεί το πρόγραμμα για το οποίο μας εκλέξατε και για το οποίο μας εμπιστευτήκατε.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε. Εμάς, όπως βλέπετε, δεν μας αφορά καθόλου τι γίνεται στην αντιπολίτευση. Όσο αυτοί θα προσπαθούν να λύνουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα, εμείς θα κατεβάζουμε το κεφάλι και με σεμνότητα θα εργαζόμαστε να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη.

Δεν θέλω σήμερα να σας πω πολλά περισσότερα. Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή τη σταθερή σας στήριξη στη μεγάλη μας παράταξη, στη Νέα Δημοκρατία.

Θέλω και πάλι να συγχαρώ τους νέους αυτοδιοικητικούς μας. Να ευχηθώ, ειδικά στον Νίκο Χαρδαλιά, καλή δύναμη, «γερό στομάχι». Έχουμε καλά πράγματα και σπουδαία πράγματα να κάνουμε μαζί. Να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο το οποίο έκανε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή.

Και να ξέρετε, αγαπητή μου Πρόεδρε, το βλέπετε εξάλλου, ότι την περιοχή της Ανατολικής Αττικής την αγαπώ και την επισκέπτομαι συχνά.

Δίνουμε, λοιπόν, ραντεβού για την επόμενή μας επίσκεψη, η οποία δεν θα αργήσει. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ».