Βοιωτία: Απολογείται σήμερα ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου – Επεισόδια και συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Πορεία Ρομά στη Χαλκίδα

Την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Θηβών προκειμένου να απολογηθεί πρόκειται να περάσει σήμερα ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Ο κατηγορούμενος αναμένεται να υποστηρίξει ότι έγινε απόπειρα αρπαγής του όπλου του με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να τραυματίσει θανάσιμα τον νεαρό.

Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ενώ, χθες Τετάρτη (14/11), τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ομάδα Ρομά έκανε πορεία χτες το βράδυ στη Χαλκίδα

Εν τω μεταξύ και χθες ήταν ακόμη μία νύχτα έντασης με ομάδες Ρομά και αντιεξουσιαστές να προκαλούν επεισόδια σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 17χρονου στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όταν μία ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με δακρυγόνα κρότου λάμψης.

Παράλληλα, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Αθήνα όταν ομάδες Ρομά τοποθέτησαν κάδους στη λεωφόρο Μεσογείων με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Επίσης κλειστή λόγω επεισοδίων παρέμεινε για ώρες και η λεωφόρος ΝΑΤΟ, ενώ ένταση σημειώθηκε και στον Ασπρόπυργο, όπου η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις.

Τέλος, επεισόδια ξέσπασαν και στο Μενίδι όπου περίπου 20 Ρομά πέταξαν πέτρες σε δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου.

Για δεύτερο βράδυ ομάδα Ρομά συγκεντρώθηκε και στη Χαλκίδα. Χτες μάλιστα με πανό έκαναν πορεία επί της οδού Ληλαντίων, χωρίς όμως να πάρουν έκταση επεισόδια. Θυμίζουμε ότι την Τρίτη έκαιγαν κάδους στις Καμάρες.

Από τις απειλές στη συγνώμη

Την ίδια ώρα, στροφή 180 μοιρών έκανε ο νεαρός Ρομά ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες ανάρτησε ένα βίντεο στα social media στο οποίο, οργισμένος από τον θάνατο του 17χρονου, απειλούσε να σκοτώσει Έλληνες και αστυνομικούς.

Τα όσα ανέφερε σε αυτό το βίντεο ο άνδρας ήταν σοκαριστικά καθώς, μεταξύ άλλων, εξέφραζε την ευχή του να γίνει πόλεμος τονίζοντας πως «εγώ συγκεκριμένα θα σκοτώσω όλους τους Αστυνομικούς και θα σκοτώνω κάθε Έλληνα μπροστά μου».

Ο νεαρός, με νέα ανάρτηση του στο Tik Tok, ζήτησε χθες συγγνώμη τονίζοντας ότι δεν έπρεπε να μιλήσει έτσι για την Ελλάδα. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ελλάδα, την πατρίδα μου, μέσα από την ψυχή μου, όχι από φόβο» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην αστυνομία ζητώντας οι αστυνομικοί που βγαίνουν στον δρόμο να είναι περισσότερο εκπαιδευμένοι.