“Υπερασπιστές της Ομορφιάς”στη Λιανή Άμμο – 50 εθελοντές όλων των ηλικιών καθάρισαν την παραλία

Την παραλία της Λιανής Άμμου καθάρισε η ομάδα The Human Wave Project μαζί με εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, απο φερτά υλικά και σκουπίδια.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ:
Λιανή Άμμος (νότιο άκρο) [Κυριακή 03/12]

Σε ανάρτησή της η ομάδα στο facebook έγραψε:

Για συμμαχίες έψαχνε εδώ και πολύ καιρό η αγαπημένη μας παραλία της Λιανής Άμμου – λαβωμένη ως παράπλευρη απώλεια από τις πρόσφατες πλημμύρες – αφού κάθε παλίρροια παρέδιδε κι ένα νέο πολύχρωμο φορτίο σκουπιδιών επάνω στη χρυσή της άμμο, μόνο που στο μάτι φάνταζε απέραντα γκρίζο.


“Αν όχι εμείς, ποιοί;”…αναρωτηθήκαμε με τον απαραίτητο στόμφο (χωρίς την έπαρση), μιας και μετά από 15+ δράσεις καθαρισμού στην αγκαλιά της, έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να αποκαλούμαστε προστάτες της.


Πενήντα εθελοντές όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λιανής Άμμου και με καύσιμο το πείσμα, το κέφι και την αστείρευτη τους ενέργεια, απήλλαξαν το βόρειο κομμάτι της παραλίας από 8500lt (85 σακούλες) σκουπιδιών επαναφέροντας εμφατικά το λαμπερό χρυσό της χρώμα.


Μεγάλοι πρωταγωνιστές -για ακόμη μια φορά- 15 μικρά, ατίθασα κυματάκια, που σε λίγα χρόνια θα γίνουν με τη σειρά τους επιδραστικά κύματα αλλαγής, στη μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.


Μεγάλη η συνεισφορά στη δράση και από τους “Ανιχνευτές” του 1ο Σύστημα Προσκόπων Χαλκίδας σε μία καταπληκτική επίδειξη στην πράξη, της αξίας της συνεργασίας.
Σας ευχαριστούμε και ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε.