Αρναούτογλου: Αναμένεται σοβαρή πανβαλκανική επιδείνωση του καιρού -“Ίσως φέρει χιονοπτώσες”

Για πρόσκαιρη αλλά σοβαρή πανβαλκανική επιδείνωση του καιρού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόγνωσή του.

Όπως σημειώνει θα μπορούσε να φέρει θυελλώδεις ανέμους, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, ενώ προειδοποιεί όσους έχουν σχέδια να ταξιδέψουν εκείνες τις ημέρες να παρακολουθούν τις προβλέψεις για τον καιρό.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό
Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει στην ανάρτησή του στο Facebook: «Φίλες και φίλοι όσοι σχεδιάζετε ταξίδι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια. καλό θα είναι να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο πρόσκαιρης αλλά σοβαρής παμβαλκανικής επιδείνωσης του καιρού από ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο και θα μπορούσε να φέρει θυελλώδεις ανέμους, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, η ακριβής τροχιά του οποίου όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εντελώς!».

Χαλάει ο καιρός: Ενισχύονται οι νοτιάδες, σε ποιες περιοχές θα βρέξει
Σε ρυθμούς χειμώνα εισέρχεται άλλωστε από σήμερα ο καιρός, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως στο τέλος του μήνα τα φαινόμενα θα είναι έντονα και το κρύο τσουχτερό.

Ο καιρός σήμερα Τρίτη αναμένεται άστατος, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή επιπλέον άνοδο.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα κυριαρχήσουν την εβδομάδα που διανύουμε, ειδικά από τα μέσα της, όταν και τα φαινόμενα προβλέπεται ότι θα γίνουν πιο έντονα. Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρανούτογλου χρησιμοποίησε τη φράση «ακριβοθώρητος ήλιος».

Η θερμοκρασία θα είναι αρκετά ανεβασμένη για την εποχή τις επόμενες ημέρες, εξαιτίας των νοτιάδων που θα πνέουν στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν θα έχουμε φθινόπωρο, αλλά όχι… χειμώνα, όπως κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο καιρός τις επόμενες μέρες
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη στα δυτικά, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά από 09 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη θα είναι άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα σταματήσουν. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στα βόρεια την Παρασκευή θα έχουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τη Θράκη και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε το Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά.