Αγριεύει ο καιρός: Σφοδροί άνεμοι και χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο το Σάββατο -Αρναούτογλου: Νέα επιδείνωση την Τρίτη

Τα νέα στοιχεία της επιδείνωσης του καιρού δείχνουν ενδεχόμενο πρόσκαιρης χιονόπτωσης και σε πιο χαμηλά υψόμετρα στην βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επικρατήσουν σφοδροί άνεμοι, με τις μέγιστες εντάσεις να αναμένονται το Σάββατο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Τονίζει επίσης πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο για χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα, στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Οπως σημειώνει μάλιστα ο μετεωρολόγος, θα υπάρχει μια πρόσκαιρη βελτίωση, αλλά από την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, με πιο έντονες χιονοπτώσεις στα βόρεια της χώρας.

Την ίδια ώρα, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, όπου προειδοποιεί για βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε μεγάλο μέρος της δυτικής, νότιας και ανατολικής χώρας και σήμερα το βράδυ, ενώ αύριο, Πέμπτη, τις πρωινέ ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες είναι πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα σε τμήματα της Θράκης.

Η ανάρτηση Αρναούτογλου
«Σφοδροί άνεμοι θα επικρατήσουν και το ερχόμενο Σαβ/κύριακο στις περισσότερες περιοχές της χώρας αρχικά νοτιάδες και την Κυριακή βοριάδες με μια μικρή διαφορά από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο:

Οι μέγιστες εντάσεις (πολύ ισχυρός-παγερός Βαρδάρης και πάλι στη Θεσσαλονίκη)  θα σημειωθούν χοντρικά από το Σάββατο το απόγευμα, κυρίως τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή και τις πρωινές ώρες της Κυριακής καθώς θα πέσουν στη συνέχεια. 

Οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την νύχτα του ερχόμενου Σαββάτου στα βορεια δεν αποκλείεται να κατέβουν και σχετικά αρκετά χαμηλά (ακόμα και στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης και αυτά της Χαλκιδικής) ενώ με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, πιο αξιόλογη απο πλευράς χιονοπτώσεων σε περιοχές ορεινές της βόρειας Ελλάδας, δείχνει να είναι η νέα επιδείνωση του καιρού την Τρίτη 28 Νοεμβρίου!»