Μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για την προστασία της ορεινής φύσης της Εύβοιας

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας βουνού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-κινητοποίηση για την προστασία των βουνών της Εύβοιας.

Πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, η μια, στο εξωκλήσι της Παναγίας Αμπουδιώτισσας Σέτας και η άλλη στη διασταύρωση Ξεροβουνίου.

Μεγάλος αριθμός απλών πολιτών και φίλων των βουνών ενημερώθηκε για την απειλή της καταστροφής των Ευβοϊκών βουνών και της σπάνιας βιοποικιλότητας αυτών, κυρίως από την τεράστια εγκατάσταση αιολικών σταθμών παραγωγής ενέργειας σε όλη την Εύβοια, όπως και για το φλέγον θέμα του νερού ως δημόσιο ελεύθερο αγαθό.
Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των παιδιών και μεγάλων ανθρώπων που ήρθαν από άλλους νομούς της Ελλάδας.

Μαγικές ήταν οι στιγμές που βιώσαμε, τόσο στο μεγάλο ξέφωτο του Ξεροβουνίου με τις εξαίρετες μουσικές του φίλου Στέφανου Γανωτή και θέα το υπέροχο χιονισμένο Ξεροβούνι, όσο και στο οροπέδιο της Αμπουδιώτισας.

Και από τις δύο πλευρές των συγκεντρώσεων έγινε πεζοπορία ως το ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα στα ριζά του Ξεροβουνίου. Εκτός των συμμετεχόντων από την περιοχή μας στη διασταύρωση Ξεροβουνίου ενημερώθηκαν και 50 περίπου άνθρωποι της ομάδας ΔΙΑΝΘΟΣ από την Αθήνα, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από το μοναδικό δάσος Ξεροβουνίου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους πολίτες και τους Συλλόγους για την συμπαράσταση . Επίσης τον Στέφανο Γανωτή για τις μουσικές και τους Τάσο Αθηναίο , Δημήτρη Αντωνιάδη και την Βαγγελιώ Αργύρη κοινοτάρχη Σέτας για την Παρασκευή τσαγιού και το κέρασμα στους συνοδοιπόρους.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕΤΤΑΣ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΚΥΜΗΣ –ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (ΣΕΦΚΑ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η εκδήλωση έγινε με την υποστήριξη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, της ΕΛΜΕ Ευβοίας και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Συμμετείχαν ακόμα οι εξής σύλλογοι/συλλογικότητες:
Πολιτιστικός Σύλλογος ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ
Σύλλογος Τ΄ΑΛΩΝΑΚΙ
Μέλη του Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης
Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος ΠΕΡΠΕΡΟΥΝΑ Αθήνας
Ενεργοί Πολίτες ΜΕΔΟΥΣΑ Ερέτριας
Τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο Ερέτριας
ΕΣΔΔΕ – Έθελοντικό Σώμα Δασοπυροσβεστών Διασωστών Ερέτριας
Σωματείο Εμπόρων και Καταστηματαρχών Ερέτριας
Σύλλογος FETES
Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλιβερίου
ΣΔΑΠΕ Κύμης – Σύλλογος Δασοπροστασίας και Περιβάλλοντος Κύμης
Ποδηλάτες Κύμης

Τέλος όλοι μαζί με μία φωνή δηλώνουμε
ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΔΑΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ