Δημοσκόπηση Alco: Αυτοί είναι οι δύο πιο επιτυχημένοι υπουργοί – Αυξάνεται η ικανοποίηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τους πλέον επιτυχημένους υπουργούς της κυβέρνησης αναδεικνύει το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Παράλληλα, στην πανελλαδική μέτρηση, την πρώτη ενόψει ευρωεκλογών, αποτυπώνεται ο βαθμός συσπείρωσης των κομμάτων, η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, η ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτών (ιδίως στην Αττική), αλλά και η άποψη των πολιτών για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Δημοσκόπηση Alco: Ισχυρή συσπείρωση για ΝΔ, χαλαρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ διατηρεί ισχυρή συσπείρωση που φτάνει στο 72%, ενώ παρατηρούνται ελάχιστες διαρροές, κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ (4%).

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συσπείρωση μόλις στο 62%, με τις κυριότερες διαρροές του προς ΠΑΣΟΚ (6%), ΚΚΕ, Πλεύση και Νέα Αριστερά (από 5%).

Δημοσκόπηση Alco: Προτεραιότητα η αστυνόμευση για το 2024
Την ενίσχυση της αστυνόμευσης θέτουν οι πολίτες που μετείχαν στην έρευνα ως προτεραιότητα της κυβέρνησης για το 2024. Ιδιαίτερη ανησυχία φέρονται να έχουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου, καθώς το 40% το θέτει ως μείζον, έναντι 21% από την υπόλοιπη Ελλάδα που απαντούν το ίδιο στο σχετικό ερώτημα.

Δημοσκόπηση Alco: Δημοφιλέστερος υπουργός ο Ν. Δένδιας
Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας παραμένει μακράν δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, καθώς είναι πρώτος με 32%. Δεύτερος πιο επιτυχημένος υπουργός θεωρείται ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης με ποσοστό 15%. Ακολουθούν οι Άδωνις Γεωργιάδης (10%), Κωστής Χατζηδάκης (8%) και την πεντάδα κλείνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (6%).

Δημοσκόπηση Alco: Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών με 40% θετικές γνώμες και 48% αρνητικές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει 62% αρνητικές και μόλις 18% θετικές, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 29% θετικές και 50% αρνητικές γνώμες, ο Δημήτρης Κουτσούμπας 40% θετικές και 44% αρνητικές, ο Κυριάκος Βελόπουλος 66% αρνητικές και 21% θετικές, η Ζωή Κωνσταντοπούλου 64% αρνητικές γνώμες και 20% θετικές, ο Αλέξης Χαρίτση 49% αρνητικές και 16% θετικές, ο Δημήτρης Νατσιός 59% αρνητικές και 11% θετικές και ο Βασίλης Στίγκας 67% αρνητικές και μόλις 5% θετικές.

Δημοσκόπηση Alco: Βαθμός ικανοποίησης από την κυβέρνηση
Η κυβέρνηση δείχνει να μεταστρέφει υπέρ της την κοινή γνώμη, καθώς υποχωρούν οι αρνητικές απόψεις και ανεβαίνουν οι θετικές.

Σύμφωνα με την Alco, το ποσοστό όσων δηλώνουν «καθόλου ικανοποιημένοι» από την κυβέρνηση πέφτει στο 41% από 52% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ, αντιθέτως, αυξάνονται όσοι δηλώνουν λίγο/πολύ ικανοποιημένοι στο 30% (από 19%) και στο 27% (από το 25%), αντιστοίχως.