Το Εργαστήρι φωτογραφίας του Συλλόγου “Το Αλωνάκι” ξεκινάει τα μαθήματα

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Πέμπτη 11 Γενάρη στις 6 το απόγευμα στην οδό Οχης 12 Αλωνάκι.
Ο Σύλλογος «Το Αλωνάκι» θα συμπεριλάβει στις δράσεις του εργαστήρι φωτογραφίας με σκοπό τα μέλη του να υποστηρίζουν το έργο του στη βάση της άυλης και υλικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Οι συναντήσεις του θα γίνονται κάθε Πέμπτη από τις 6 έως τις 8 το βράδυ. Δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός. Οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία μας (Βορείου Ηπείρου 55β Αλωνάκι, καθημερινά 18:30 έως 10:00). Πληροφορίες στα τηλ: 2221073668 / 6945553820.
Το πρόγραμμα των συναντήσεων του έτους των αρχαρίων χωρίζεται σε δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη αναφέρεται στη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής και η δεύτερη στη σύνθεση. Την επόμενη χρονιά, στο έτος των προχωρημένων, θα διδαχθούν δέκα φωτογραφικές εφαρμογές (τοπίο, φύση, μακροφωτογραφία φύσης, ταξιδιωτική φωτογραφία, νυχτερινή λήψη, αστικό τοπίο, φωτογραφία δρόμου, καλλιτεχνικό φωτορεπορτάζ, πορτραίτο, περιβαλλοντικό πορτραίτο), και κινηματογραφικές λήψεις με τη χρήση φωτογραφικής μηχανής, μονόποδου, τριπόδου, gimbal, slider, φωτιστικών led και μικροφώνων.
Τα μέλη και των δύο ετών θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομαδικά φωτογραφικά και κινηματογραφικά projects, τα οποία θα σχετίζονται με την παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό χορό, την πολιτιστική κληρονομιά, τη λαογραφία ή να κάνουν ένα ατομικό project σχετικό με τα προαναφερθέντα ή όχι.
Δάσκαλος στο εργαστήρι είναι ο φωτογράφος και κινηματογραφιστής Βασίλης Νίκας, με πολύχρονη εκπαιδευτική-διδακτική εμπειρία και δημιουργικό έργο, το οποίο έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.