Τζέιμς Κόττακ: Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο πρώην ντράμερ των Scorpions,

Είχε βρεθεί εκτός του γερμανικού συγκροτήματος, μετά την επεισοδιακή σύλληψή του το 2014 στο Ντουμπάι – Τα αίτια του θανάτου του είναι προς το παρόν άγνωστα.

Πέθανε την Τρίτη (9/1) σε ηλικία 61 ετών ο Τζέιμς Κότακ, ο οποίος υπήρξε ντράμερ των Scorpions για δύο δεκαετίες.

Η δυσάρεστη είδηση μεταδόθηκε από την ιστοσελίδα Metal Sludge και επιβεβαιώθηκε από αναρτήσεις συναδέλφων του όπως ο Ρίκι Ρόκετ των Poison και ο Σίμον Ράιτ των AC/DC.

«Πολύ θλιβερά νέα… ο αγαπημένος μας φίλος και ντράμερ επί 20 χρόνια Τζέιμς Κότακ πέθανε σε ηλικία 61 ετών… ο Τζέιμς ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, σπουδαίος μουσικός και τρυφερός οικογενειάρχης», ανέφεραν σε ανάρτηση τα μέλη των Scorpions.

Ο Κότακ, συμπλήρωσαν, ήταν «αδελφός» και θα «μας λείψει πραγματικά». «Rock‘n Roll για πάντα, αναπαύσου εν ειρήνη Τζέιμς», κατέληγε η ανάρτηση.

Ο Τζέιμς Κότακ πέθανε το πρωί, στο Λούισβιλ, σύμφωνα με την κόρη του. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του ντράμερ.

Ο Αμερικανός ντράμερ έγινε μέλος των Scorpions το 1996 και αντικαταστάθηκε επισήμως το 2016 από τον Μίκι Ντι και ήταν το μακροβιότερο μέλος των Scorpions.

Είχε ουσιαστικά βρεθεί εκτός συγκροτήματος, μετά την επεισοδιακή σύλληψή του το 2014 στο Ντουμπάι.

Ο ίδιος είχε αποδεχθεί δημόσια σε συνεντεύξεις του, ότι η κατανάλωση αλκοόλ επηρέαζε αρνητικά την συμπεριφορά του και είχε πει πως ουσιαστικά ήταν εξαρτημένος ή ότι δεν υπήρξε ποτέ εντελώς νηφάλιος.

Ο Κόττακ ήταν επίσης αρχικό μέλος των Kingdom Come, των οποίων ήταν ο ντράμερ τους από το 1987 έως το 1989 και ξανά από το 2018 έως τον θάνατό του το 2024, και είχε το δικό του συγκρότημα Kottak, παλαιότερα γνωστό ως KrunK.

Είχε συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Montrose, Wild Horses, McAuley Schenker Group και Warrant.