Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια, θα βάλω κομματική πειθαρχία – Επίθεση σε Ανδρουλάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν παίζει με θέματα εξωτερικής πολιτικής», επισήμανε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε αρνητικά την έκκληση του πρωθυπουργού στους διαφωνούντες βουλευτές του σε αποχή, και έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής δειλίας» να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία σε ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο σημείωσε πως «δεν έχουμε δει ακόμα μία λέξη» από το εν λόγω νομοσχέδιο και ότι είναι «ατελές» στη βάση των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη.

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, ωστόσο τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και μάλιστα επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποίησε» το όνομά του σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας, προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του», προσθέτοντας ότι η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά».

Εξάλλου, σημείωσε ότι «δεν είναι εγωιστικό» αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «αλτρουιστικό» και για το «καλό της κοινωνίας».

Κασσελάκης: Πού έχει δίκιο ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης κρατά στάση πολιτικής εκμετάλλευσης
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή κριτική στην άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ότι στο θέμα της ψήφου ομοφύλων «δεν θα δέσει τα κορδόνια της ΝΔ».

«Έχει δίκιο ο πρωθυπουργός σε δύο πράγματα: Πρώτον ότι δεν παίρνουμε κάτι από κάποιον να το δώσουμε σε κάποιον άλλον. Είναι κάτι σημαντικό. Σωστά το είπε. Το δεύτερο που είπε αφορά στον κ. Ανδρουλάκη. Αν η στάση Μητσοτάκη σε σχέση με την αποχή του κόμματός του, συνιστά πράξη δειλίας, η στάση Ανδρουλάκη είναι στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σκέφτονταν ποτέ σε ένα τέτοιο ζήτημα» είπε ο κ. Κασσελάκης.

Κασσελάκης: Ο Ανδρουλάκης είναι πολιτικά εκβιαζόμενος
Ερωτηθείς για το κάλεσμα το οποίο προανήγγειλε ότι θα κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τις ευρωεκλογές στις δημοκρατικές δυνάμεις , ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Ας πει πρώτα ο ίδιος τι θα κάνει έναντι του πρωθυπουργού ο οποίος τον έχει ως εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης »παραπέμποντας στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και στο γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν υπέβαλε μήνυση κατά του πρωθυπουργού που είναι πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ η οποία «αποδεδειγμένα τον παρακολουθούσε». «Ο προοδευτικός κόσμος θα εκφραστεί μέσω του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εθνικές εκλογές ως ανανεωμένο αυτόνομο κόμμα για αυτοδύναμη κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Έχω απορρίψει διαρρήδην το ενδεχόμενο να αποχωρήσω από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές» είπε επαναλαμβάνοντας ότι το κόμμα του θα κατέβει ως αυτοδύναμο στις εθνικές εκλογές με κοστολογημένες προτάσεις.

Κασσελάκης: Δάνεισα 230.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο δάνειο που έκανε στο κόμμα, αποκάλυψε ότι ήταν ύψους 230.000 ευρώ. «Όλα έχουν γίνει σύννομα. Ας μιλήσουμε για τα δανεικά και αγύριστα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε. Τόνισε δε πως η άλλη εναλλακτική ήταν το κόμμα να έχει εξαρτήσεις απο επιχειρηματικά συμφέροντα. «Όχι, δεν πρόκειται να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει εκεί».

Για το θέμα της σύγκλησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του στις Σπέτσες, επεσήμανε ότι είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι δεν έχει στενό κύκλο. Για το εάν κάποιος δεν παραβρεθεί είπε ότι το κατανοεί, ενώ σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν αναμενόμενο να έρθει καθώς είναι πρώην πρωθυπουργός και ο στόχος είναι να μιλήσουν οι τομεάρχες.

Για το θέμα της πρότασης υπουργοποίησής του που ισχυρίστηκε ότι του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του γραφείου του Μανώλης Καπνισάκης, ο κ. Κασσελάκης επέμεινε ότι ισχύει. Απέφυγε να απαντήσει το ποιο υπουργείο του προτάθηκε, λέγοντας ότι «αυτά είναι κουτσομπολιά».

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι στις αρχές Μαρτίου θα πάει στο στρατό. «Περιμένετε να μάθετε τα νέα από τον ναύαρχο Αποστολάκη, που χειρίζεται την υπόθεση» είπε χαμογελώντας.