Αλλόκοτος καιρός: «Η εβδομάδα ξεκινά με θερμή εισβολή από Αλγερία και κλείνει με σκανδιναβικό ψύχος και χιόνια»

Τα δικά του συνεχίζει να κάνει ο καιρός, αφού η τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα έχει ενδιαφέρουσες εναλλαγές μεταξύ ζέστης και κρύου, ηλιοφάνειας και ψύχους. Βαδίζοντας λοιπόν προς τα μέσα του Ιανουαρίου το σκηνικό του καιρού αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να είναι αλλόκοτο.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του μετεωρολόγου του Alpha και του Weather2Go.gr, Γιώργου Τσατραφύλλια ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook πως η τρέχουσα εβδομάδα «ξεκινά με θερμή εισβολή από την Αλγερία και τελειώνει με Σκανδιναβικό ψύχος», ενώ παράλληλα εκτιμά ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται «νέος χιονιάς με θυελλώδεις βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας, παγετό, κρύο και χιόνια».

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για το σκηνικό του καιρού:
«H εβδομάδα ξεκινά με θερμή εισβολή από την Αλγερία και τελειώνει με Σκανδιναβικό ψύχος! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Μετά τα κρύα και τα χιόνια βρίσκεται σε εξέλιξη θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αλγερίας προς τη χώρα μας , η οποία θα κορυφωθεί το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή και θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο 8-10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Επίσης οι ισχυροί νοτιάδες θα κουβαλήσουν αφρικανική σκόνη και υγρασία. Οι πιο πολλές βροχές θα σημειωθούν τη Δευτέρα 15/1 και την Τρίτη 16/1 κυρίως στα δυτικά, στην Πελοπόννησο και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, ενώ τα λίγα χιόνια θα περιοριστούν στα βουνά. Το βίντεο παρουσιάζει μια πρώτη εκτίμηση της ανόδου της θερμοκρασίας σε 5 περιοχές.

Επίσης τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν όλο και περισσότερο ότι το Σάββατο , την Κυριακή και τη Δευτέρα ( 20-22/1) έρχεται νέος χιονιάς ,με θυελλώδεις βοριάδες ,πτώση της θερμοκρασίας, παγετό ,κρύο και χιόνια .Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο με χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα φαίνεται να είναι η Θράκη ,τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι περιοχές από το Πήλιο και νοτιότερα όπως η Εύβοια, η Βοιωτία, η Αττική ,η Φθιώτιδα ,η Κορινθία , η Αργολίδα και η Αρκαδία.

Τα επόμενα 24ωρα θα δοθούν περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη αυτής της ψυχρής εισβολής».

Aρναούτογλου: «Εβδομάδα στο μεταίχμιο δύο εποχών»
Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του παρουσιαστή καιρού της ΕΡΤ3, Σάκη Αρναούτογλου. Όπως αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook «ενισχύεται, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο επιδείνωσης του καιρού το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (20-21 Ιανουαρίου), με αρκετά… χειμωνιάτικες αποχρώσεις σε συνδυασμό και με θυελλώδεις ανέμους αλλά και αισθητότητα πτώση της θερμοκρασίας, από μία ατμοσφαιρική διαταραχή, η ακριβής τροχιά της οποίας θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει τα επόμενα 24ωρα».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τρεις εποχές σε μια εβδομάδα
Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, σήμερα (15/1) και αύριο (16/1) θα επιμείνει το φθινοπωρινό μοτίβο, με έντονα φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) να αναμένονται στην δυτική Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ο καιρός θα είναι πιο ανοικτός από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά (Μακεδονία, Θράκη). Παράλληλα, νότιοι θα πνέουν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου.

Από την Τετάρτη (17/1) και στην συνέχεια πάμε σε πιο ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς μια αρκετά θερμή αέρια μάζα έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο όπου θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο στους 18-20 βαθμούς Κελσίου κοντά στην Παρασκευή (19/1).

Ομως, από το Σαββατοκύριακο και έπειτα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, θα μας επισκεφθούν ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη, με αποτέλεσμα να πέσει αισθητά η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, σε χαμηλά υψόμετρα. Το κύμα κακοκαιρίας δεν θα διαρκέσει για πολύ όμως.