Μπάμπης Κούτσικος: Ο τραγικός επίλογος, σε βάλτο η σορός του – Πυροβολήθηκε πισώπλατα, προφυλακίστηκε ο κρεοπώλης

Σε μια βαλτώδη περιοχή στο Μεσολόγγι, στην Ευαγγελίστρια, στον κάμπο Ευηνοχωρίου, γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της υπόθεσης του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου που είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιανουαρίου και το απόγευμα βρέθηκε η σορός του.

Οι χειρότεροι φόβοι της οικογένειάς του επιβεβαιώθηκαν: Ο Μπάμπης Κούτσικος δολοφονήθηκε και μάλιστα πυροβολήθηκε πισώπλατα, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, αφού δέχθηκε πολλές βολές από κυνηγετικό όπλο. Τα περισσότερα πλήγματα τα δέχθηκε στον κορμό του. Ωστόσο, δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός. Το γεγονός ότι η σορός του βρέθηκε μπρούμυτα υποδεικνύει ότι πυροβολήθηκε πισώπλατα.

Η σορός βρέθηκε σε πρηνή θέση, έχει εμφανή ίχνη σήψης και είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω των αλλοιώσεων που επιφέρει η πολυήμερη παραμονή στον βάλτο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η σορός του Μπάμπη έφερε από δαγκωματιές από ζώα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε συνεργός στη δολοφονία του 31χρονου.

Σήμερα θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή της σορού στην Πάτρα και αναμένεται να εξαχθούν περισσότερα συμπεράσματα.

Η σορός βρέθηκε κατά τη διάρκεια ερευνών από πραγματογνώμονα που είχε οριστεί, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, ο οποίος είχε μυρίσει ρούχα του 31χρονου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και την Κυριακή ο σκύλος είχε αναστατωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή, ωστόσο, επειδή επικρατούσαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες (με πολύ αέρα), ήταν αδύνατο να εντοπιστεί ακριβώς το σημείο. Τη Δευτέρα, που κόπασαν οι άνεμοι, ο σκύλος οδήγησε τον πραγματογνώμονα στο ακριβές σημείο, όπου εντόπισε το μακάβριο εύρημα. Η σορός του Μπάμπη Κούτσικου βρέθηκε σκεπασμένη από καλάμια αλλά και από βαρύ αντικείμενο, πιθανότατα πέτρα.


Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η οικογένεια ενημερώνεται ότι βρέθηκε η σορός του Μπάμπη Κούτσικου.

«Το παιδί μου», ακούγεται να λέει η μητέρα του 31χρονου, με δάκρυα στα μάτια, ενώ ήταν έξω από τα δικαστήρια όπου απολογούνταν ο 50χρονος κρεοπώλης.

Προφυλακίστηκε ο κρεοπώλης, αρνήθηκε να ομολογήσει
O 50χρονος κρεοπώλης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την εξάωρη απολογία του, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο. Αρνήθηκε πάντως να ομολογήσει, ακόμη και όταν οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν ότι έχει βρεθεί η σορός του Μπάμπη Κούτσικου.

Την ώρα της μεταγωγής του, δεκάδες συγκεντρωμένοι τον αποδοκίμασαν έντονα.

Προς το παρόν, δεν έχει εντοπιστεί ακόμη η καραμπίνα που φέρεται να είχε πάρει μαζί του ο Μπάμπης, σύμφωνα με την οικογένειά του. Αναζητούνται DNA και αποτυπώματα, ωστόσο, λόγω της πολυήμερης παραμονής της σορού στον βάλτο, θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν.

Το σημείο όπου βρέθηκε η σορός είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών και από τις κάμερες της Ιόνιας Οδού, καθώς ο 50χρονος κρεοπώλης είχε στρίψει προς Ευηνοχώρι. Εκτιμάται ότι ίσως το σημείο εντοπισμού της σορού να είναι και το σημείο δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου, ή κάπου εκεί κοντά.