Ιταλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο μεγάλος του ιταλικού ποδοσφαίρου Τζίτζι Ριβα (video)

Ο κορυφαίος του ιταλικού ποδοσφαίρου Τζίτζι Ρίβα πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 79 ετών αφού νοσηλεύτηκε μετά από καρδιακή προσβολή την Κυριακή.

Ο Ρίβα, 79 ετών, σκόρερ ρεκόρ Ιταλίας με 35 χτυπήματα και αιχμή του δόρατος της ομάδας που κέρδισε το σκούντετο της Κάλιαρι το 1970, αναφέρθηκε αρχικά ότι δεν ήταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Brotzu της Κάλιαρι και η καρδιακή προσβολή αρχικά περιγράφηκε ως μικρή, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ο Ρίβα, τώρα επίτιμος πρόεδρος της Κάλιαρι, θα πρέπει να αναρρώσει πλήρως μετά από μια μικρή και συνηθισμένη διαδικασία, είπαν.

Θεωρούμενος ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του, καθώς και ένας από τους καλύτερους επιθετικούς όλων των εποχών, ο Ρίβα απολάμβανε ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ σκόρερ για την Κάλιαρι, χάρη στην ψυχραιμία του μπροστά στο τέρμα, το δυνατό αριστερό του πόδι και την εναέρια ικανότητα του.

Η ταχύτητά του, η δύναμή του και το μάτι για γκολ οδήγησαν τον σπουδαίο Ιταλό δημοσιογράφο Τζιάνι Μπρέρα να του δώσει το παρατσούκλι «Rombo di Tuono» (Βρυγμα της βροντής).

Σε διεθνές επίπεδο, η Riva κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1968 και ήταν δευτεραθλητής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1970 πίσω από τη μεγάλη Βραζιλία του Πελέ. πήρε μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974.

Με 35 γκολ σε 42 συμμετοχές σε επίσημες διοργανώσεις μεταξύ 1965 και 1974, είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ιταλία.

Μετά την αποχώρησή του το 1976, ο Ρίβα υπηρέτησε για λίγο ως πρόεδρος της Κάλιαρι κατά τη διάρκεια της σεζόν 1986-87 και αργότερα ήταν ανώτερος διοικητικός υπάλληλος, σύμβουλος και μοντέρ στην εθνική ομάδα από το 1988 έως το 2013.