Υποχωρούν τα χιόνια αύριο, Αλκυονίδες από την Πέμπτη

Αρκετά χιόνια θα πέσουν και στην Εύβοια τις επόμενες ώρες, αλλά και στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Θα έχουμε χιονοπτώσεις έως το βράδυ. Δεν έχει τελειώσει το φαινόμενο. Το μόνο πρόβλημα είναι ο παγετός στις περιοχές με τις χαμηλές θερμοκρασίες», ανέφερε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» o μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

«Το σημερινό 24ωρο χρειάζεται προσοχή, επειδή θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός θα είναι ισχυρός από το απόγευμα και μετά, άρα μεγάλη ολισθηρότητα στους δρόμους. Από αύριο Τετάρτη (31/1) θα μείνει μια μικρή… ουρά της κακοκαιρίας, η οποία θα αφορά την Κρήτη και λίγο την ανατολική Πελοπόννησο, και από την Πέμπτη πάμε σε Αλκυονίδες με 17άρια, 18άρια.

Οι προγνώσεις της ΕΜΥ για Τετάρτη και Πέμπτη
Πρόγνωση για Τετάρτη (31/1)

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες κυρίως στα νότια και τοπικές χιονοπτώσεις, που γρήγορα θα περιοριστούν στα ορεινά και ημιορεινά και στις περισσότερες περιοχές, εκτός της Κρήτης, θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με εξασθένηση στα βόρεια από τις προμεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά έως 10, στα δυτικά μέχρι 13 και στην ανατολική νησιωτική χώρα έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Πρόγνωση για Πέμπτη (1/2)

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις, οι οποίες το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.