Ξεκινάει μέσα στο δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου η παράκαμψη Χαλκίδας! – Τα νεότερα για το έργο πνοής στην Εύβοια

Σε ερώτηση πολίτη στα social, κάτω απο ανάρτησή του, απάντησε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, σχετικά με το μέλλον του ιστορικού έργου της παράκαμψης Χαλκίδας, δηλώντας πως εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει το χρονικό διάστημα μεταξύ Μαρτίου – Απριλίου.

Συγκεκριμένα ο διάλογος έχει ως εξής:

“Κύριε Περιφ/χα δεν ακούμε κ δεν διαβάζουμε απολύτως τίποτα για το ιστορικό έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας..Ξεκίνησε ή όχι ακόμα;….”

Φάνης Σπανός
“Φυσιολογικά Μάρτιο – Απρίλιο ξεκινά. Εκκρεμούν μόνο οι απαλλοτριώσεις. Δεν είναι απολύτως απαραίτητο να ολοκληρωθούν για να ξεκινήσει η κατασκευή, αλλά πρέπει να προχωρήσουν κάποια βήματα για να τρέξουν μετά παράλληλα”.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης με δική του δήλωση αναφέρει πως “Σε τροχιά υλοποίησης η παράκαμψη Χαλκίδας- Ψαχνών. Εκδόθηκε ο 1ος λογαριασμός 4,5 εκατ. ευρώ(προκαταβολή) για το έργο!”

Αναλυτικά, με την υπ.αρ.26385/2024 απόφαση πληρωμής – εκκαθάρισης έργου (ΣΑ Ε2711) της Δ/νσης Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εκδόθηκε ο με Α/Α 375523 πρώτος λογαριασμός προς την δικαιούχο ΜΕΤΚΑ ΑΕ – Μυτιληναίος ΑΕ, ποσού 4.544.918,53 ευρώ, ως χορήγηση έντοκης προκαταβολής ποσοστού 5% επί του συνολικού ποσού της σύμβασης του έργου: «Παράκαμψη Χαλκίδας και Παράκαμψη Ψαχνών (κατασκευή τμήματος Ν. Λάμψακος – Ψαχνά)».