Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0: Πήρε το ντέρμπι «αιωνίων» και φωνάζει «παρών» στη διεκδίκηση του τίτλου

Ο Παναθηναϊκός με γκολ των Μπερνάρ και Γερεμέγεφ νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Λεωφόρου και παρέμεινε κοντά στον ΠΑΟΚ και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Φατίχ Τερίχ επικράτησε στην σκακιέρα των πάγκων έναντι του Κάρλος Καρβαλιάλ και ο Παναθηναϊκός διατήρησε το εντυπωσιακό σερί του που τον θέλει να έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στις δεκατρείς τελευταίες αναμετρήσεις των αιωνίων κι αυτή στα περυσινά πλέι οφ στο Φάληρο εν μέσω της λαίλαπας του κορονοϊού.

Αμφότερες οι ομάδες επιχείρησαν να ασκήσουν πίεση ψηλά προκειμένου να προκαλέσουν προβλήματα στο χτίσιμο του παιχνιδιού και να οδηγήσουν σε λάθη τους αντιπάλους τους.

Η κατοχή της μπάλας ήταν μοιρασμένη, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει διαγώνιες μπαλιές στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας κυρίως από τη δεξιά του πλευρά και τον Ολυμπιακό να «φορτώνει» επίσης δεξιά με τα ανεβάσματα του Ροντινέι.

Ο Αλεξανδρόπουλος σε φάση άμυνας γινόταν δεύτερος επιθετικός, δίπλα στον Ναβάρο, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε σωστές αποστάσεις και γρήγορη/άρτια κυκλοφορία της μπάλας με συνέπεια να «σπάει» χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες το πρες των Πειραιωτών.

Η πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία του ντέρμπι ανήκε στο τριφύλλι με τον Μπερνάρ να εκτελεί με πάσα φάουλ προς τον Μπακασέτα, ο οποίος εξαπέλυσε «κεραυνό» έξω από την περιοχή υποχρεώνοντας τον Πασχαλάκη να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ (7’).

Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 13’ μετά από κάθετη πάσα του Μασούρα στον Ναβάρο και εξαιρετικό τάκλιν του Γέντβαϊ, ενώ στο 20’ ο Ροντινέι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ντραγκόφσκι μετά από σέντρα του Ρίτσαρντς, σε μία στιγμή αδράνειας της πράσινης άμυνας.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 25’ μετά από ωραία διαγώνια μπαλιά του Πέρεθ στον Κώτσιρα που έδωσε στον Μπακασέτα, αυτός βρήκε υπέροχα τον Παλάσιος που έβγαλε παράλληλη σέντρα προς τον Μπερνάρ.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός πλάσαρε στο δεξί κάθετο δοκάρι και κατόπιν πήρε το ριμπάουντ, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 36’ μετά από σέντρα του Μασούρα και εντελώς άστοχο γυριστό του Αλεξανδρόπουλου, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου (45+1’), ο Μασούρας πέρασε τον Χουάνκαρ και γύρισε τη μπάλα προς τον Ναβάρο το γυριστό του οποίου μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Καρβαλιάλ έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, αλλάζοντας την προβληματική αριστερή του πλευρά και τον Φορτούνη (τοποθετήθηκε αριστερός χαφ) με τον Αλεξανδρόπουλο, καθώς και τον σχηματισμό του Ολυμπιακού σε 4-4-2.

Ο Φατίχ Τερίμ δεν άλλαξε το παραμικρό και ο Παναθηναϊκός απείλησε δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό την ερυθρόλευκη εστία.

Στο 49’ ο Παλάσιος αιφνιδιάστηκε, όντας μόνος του στο δεύτερο δοκάρι κι απόλεσε την ευκαιρία, ενώ στο 50’ το σουτ του Γερεμέγεφ μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Αλλά στο 60’ ο Μπακασέτας έβγαλε θαυμάσια σέντρα από δεξιά και ο Γερεμέγεφ με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-0 για τον Παναθηναϊκό μέσα σε ξέφρενα πανηγύρια!

Στο 64’ ο Ναβάρο έβγαλε ωραία μπαλιά προς τον Ελ Καμπί, η μπάλα πέρασε από τον Γέντβαϊ αλλά ο Κώτσιρας πρόλαβε να δυσκολέψει την εκτέλεση του επιθετικού του Ολυμπιακού και ο Ντραγκόφσκι παραχώρησε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ μετά από σέντρα του Ροντινέι και κεφαλιά του Μασούρα που πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι στο 81’, ενώ στο 84’ το σουτ του Τσέριν, από στρώσιμο του Μλαντένοβιτς, πήγε πάνω στον Πασχαλάκη.

Ο Ντραγκόφσκι στο 85’ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ το σουτ του Φορτούνη, με τον Τερίμ να βάζει τριάδα στην άμυνα στο 90’ για το χρόνο των καθυστερήσεων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Αράο, Γέντβαϊ, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Τσέριν, Πέρεθ, Μπακασέτας (90’ Ακαϊντίν), Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Γερεμέγεφ (79’ Τζούριτσιτς), Μπερνάρ (90’ Βιλένα).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ / 4-3-3): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ Κίμι), Αλεξανδρόπουλος (46’ Φορτούνης), Eσε (77’ Ορτα), Τσικίνιο, Μασούρας, Ναβάρο (70’ Ποντένσε), Ρίτσαρντς (46’ Ελ Καμπί).