Αδειάζει η Κουμουνδούρου – Φεύγει και ο Μιχελογιαννάκης – Το κόμμα είναι σε «κώμα»

Τα φαινόμενα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε να κοπάσουν καθώς ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα άφησε αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και της Έλενας Ακρίτα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιθυμία του να ζητήσει τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας ότι σκοπεύει να επανενεργοποιηθεί πολιτικά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος στον νομό Ηρακλείου είτε με τη Νέα Αριστερά ή την Πλεύση Ελευθερίας, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει οριστική απόφαση για το κόμμα στο οποίο θα προσχωρήσει. Μάλιστα επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την ηγεσία του Στεφάνου Κασσελάκη απομακρύνεται από την Αριστερά προς ένα θολό τοπίο.

Παράλληλα, έκανε αυτοκριτική για τα χρόνια που ήταν βουλευτής, μίλησε για τη μεταπήδησή του σε τρία κόμματα, από το ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜ.ΑΡ. και έπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιατί ζητάει σήμερα να φύγει, λέγοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κάνει αντιπολίτευση με αποτέλεσμα «ο Μητσοτάκης χορεύει μόνος του», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, συνέχισε την επίθεσή του στον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Μητσοτάκης βρήκε και τα κάνει αυτά. Σήμερα λέμε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ποιον ΣΥΡΙΖΑ; Του Κασσελάκη; Είχα ζητήσει, και έγινε, τη διαγραφή μου από τον Κασσελάκη και τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αντιπολίτευση, δεν αντιπροτείνει τίποτα πειστικό στα νομοσχέδια της Ν.Δ., ούτε προσπαθεί να ξεσηκώσει τον κόσμο να σταθεί απέναντι σε σκληρές πολιτικές».

Η επίθεση στην Έλενα Ακρίτα
Επίσης, έκανε την αυτοκριτική του και για την απεργία πείνας που έκανε πριν 10 χρόνια στο Σύνταγμα για το άσυλο των μεταναστών, ρίχνοντας ευθύνες στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα. Σύμφωνα με τον ίδιο γελοιοποιήθηκε από τα αθηναϊκά κανάλια, παρουσιάζοντάς τον να τρώει κρυφά ενώ έκανε απεργία πείνας ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, το πλάνο που έπαιξε τον έδειχνε να βγάζει από την τσέπη του φάρμακα, όμως τα κανάλια στρέβλωσαν την εικόνα, αναφέροντας ότι ο άνθρωπος που το ξεκίνησε όλο αυτό ήταν η σημερινή βουλευτής Επικρατείας Έλενα Ακρίτα.