Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκίδας “Σπύρου και Παππά λειτουργούν ως “λαγοί” της Δημοτικής Αρχής

Σχόλιο Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκίδας για τη συζήτηση και τη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2024 στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2024 γιατί δεν ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες του λαού της πόλης μας.

Η δημοτική αρχή της κα Βάκα συναινεί στην εχθρική για το λαό πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και υλοποιεί τους σχεδιασμούς της σε τοπικό επίπεδο μειώνοντας την τακτική κρατική χρηματοδότηση και ενισχύοντας την ανταποδοτικότητα – δηλαδή πλήρωνε για να έχεις – σε μια σειρά υπηρεσίες. Σχεδιασμοί που έχουν να κάνουν με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι με την βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας σε δημόσιες δομές υγείας πρόνοιας, με ασφαλή σχολεία, πολιτική προστασία, ελεύθερη πρόσβαση στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο τη δημόσια υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο προϋπολογισμός καταψηφίστηκε και από τις άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, χωρίς επί της ουσίας διαφορά στον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες στην υλοποίηση του.

Ο κος Σπύρου (ΠΑΣΟΚ/ΣΥΡΙΖΑ) μάλιστα, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό «μη αναπτυξιακό», ζητώντας οι επιχειρηματικοί όμιλοι του τουρισμού και της λεγόμενης πράσινης μετάβασης να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα. Οι προτάσεις του για να αυξήσει ο Δήμος τα έσοδα του, να χρησιμοποιήσει την ακίνητη περιουσία του δήμου για να κάνει μπίζνες, να αγοράσει αυτοκίνητα για να κάνει τη μεταφορά σκουπιδιών και μετά να τα ξαναπουλήσει, να χρησιμοποιεί ως μέσο αύξησης των εσόδων τους δημότες ήταν αποκαλυπτικές. Ένθερμος δε υποστηρικτής του τέλους ταφής, απογοητευμένος που δεν είχε ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό!

Στη λογική του χαρατσώματος των δημοτών κινήθηκε και η παράταξη της κα Παππά (ΝΔ νο2) αγωνιώντας για το πότε θα λειτουργήσει η Δημοτική αστυνομία ως άλλος ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός ή αν θα φτάσει το κονδύλι για να έχει επιτυχία το καρναβάλι.

Έτσι, παρά την καταψήφιση τους οι συνδυασμοί του κου Σπύρου και της κα Παππά λειτουργούν ως «λαγοί» της Δημοτικής Αρχής για να υλοποιήσει το σχεδιασμό υπέρ των λίγων με τις «έξυπνες πόλεις» , τις γωνιές ανακύκλωσης, το open mall, την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων σε μια πόλη όπου υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη σχολική στέγη, τις υπηρεσίες υγείας, την προστασία μας από φωτιές , πλημμύρες, την ποιότητα και ασφάλεια της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γρανέττα Τσιβίκα

Γιώργος Νικολάου