Ιωάννα Ιωάννου “Εξετάζουν την εφαρμογή απογευματινών χειρουργείων στο νοσοκομείο Χαλκίδας, χωρίς προσωπικό!”

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας Ιωάννα Ιωάννου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, την πρόθεση να δρομολογηθούν απογευματινά χειρουργεία, όταν υπάρχει έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση της κ.Ιωάννου:

Προσπαθούν λέει να διερευνήσουν, στο νοσοκομείο Χαλκίδας, αν μπορούν να δρομολογηθούν τα απογευματινά χειρουργεία!
Καλά σοβαρολογούν;
Τι δεν καταλαβαίνουν;
Αν υπήρχε η δυνατότητα θα λειτουργούσαν όλες οι χειρουργικές αίθουσες (όχι οι μισές που λειτουργούν σήμερα)…..θα λειτουργούσαν δύο αίθουσες το απόγευμα και όχι μια που λειτουργεί, για τα επείγοντα περιστατικά…..!
Με ποιο προσωπικό θέλουν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία;
Με αυτό που του οφείλονται 3 χρόνια κανονική άδεια και δεκάδες ρεπό;
Αυτό που δουλεύει με εξαντλητικές βάρδιες και μετά βίας δίνονται τα ρεπό της εβδομάδας …..τα οποία φυσικά κόβονται αν αρρωστήσει συνάδελφος;
Ποιοι θα είναι αυτοί που θα δελεάσουν ή θα αναγκάσουν το προσωπικό του χειρουργείου να εργαστεί πέραν του κανονικού του, εξαντλητικού, ωραρίου;.
Αν κάποιοι θεωρούν ότι με το προσωπικό που στελεχώνεται, σήμερα, το χειρουργείο μπορεί να καλυφθούν και τα απογευματινά χειρουργεία ας πάρουν, εγγράφως, την ευθύνη για ό,τι συμβεί κατά τη διάρκεια των χειρουργικών επεμβάσεων (σε ασθενείς, προσωπικό και διαχείριση υλικών), από την υπερεργασία ή την εξαντλητική υπερωρία του προσωπικού!
Και φυσικά στο προσωπικό του χειρουργείου να υπολογίσουν, εκτός από τους νοσηλευτές, τους τραυματιοφορείς, τους τεχνολόγους ( για ακτινογραφίες στο χώρο του χειρουργείου) τους βοηθούς θαλάμου, το προσωπικό καθαριότητας….!
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ……!
Άλλωστε ούτε οι αναισθησιολόγοι επαρκούν… 6 άτομα για πρωινά, απογευματινά χειρουργεία, διασωληνώσεις σε όποιο τμήμα χρειαστεί κλπ. Σήμερα και δεν βγαίνουν οι εφημερίες…..Τι θα κάνουν;
Θα εργαστούν με υπερωρίες, πέραν του ό,τι λέει ο νόμος για την ασφαλή χορήγηση αναισθησίας….;
Και δεν είναι μόνο τα χειρουργεία……! Με τα άλλα τμήματα τι θα γίνει;
Ποιο προσωπικό θα τους νοσηλεύσει και σε ποιους χώρους; Ήδη υπάρχει πληρότητα 100%, στις μεγάλες κλινικές. Δηλαδή χειρουργούμε τα περιστατικά και τα “παρκάρουμε”…;
Που θα νοσηλευτούν; Ποιος θα παρακολουθήσει τους ασθενείς;
Ποιοι θα ασχοληθούν με τις επιπλέον χρεώσεις υλικών, τις προμήθειες, τις εξετάσεις, τη διατροφή τους κλπ.;
Δυστυχώς, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ξεχνούν ή δεν τους ενδιαφέρει ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές….!!!
Δεν παίρνουμε μια απόφαση και πάμε και όπου βγει……!!!