Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στ.Ελλάδας, για απότιση φόρου τιμής στον Δημήτριο Τιμπλαλέξη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας συνήλθε σε έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση, λόγω αναγκαιότητας άμεσης λήψης απόφασης για την απότιση φόρου τιμής με δεδομένη την απώλεια του Δημητρίου Τιμπλαλέξη, ο οποίος υπήρξε πρώτος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Η εισήγηση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, με εισηγητή την κ. Λουκία Θεοδώρου Μαγουλά, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, με αριθμό πρωτ. διαβίβασής της προς το Περιφερειακό Συμβούλιο 60872/19.03.2024 και η οποία εστάλη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφέρει τα ακόλουθα:

Έχοντας υπ’ όψιν:

-το τελευταίο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 10 του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας του
Περιφερειακού Συμβουλίου (ΦΕΚ 2938/Β/17.07.2020) και

  • την αναγκαιότητα άμεσης λήψης απόφασης, σε ένδειξη πένθους, για την απότιση φόρου τιμής λόγω της χθεσινής απώλειας του Δημητρίου Τιμπλαλέξη, ο οποίος υπήρξε πρώτος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

-και ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πληροφορούμενο την απώλεια εκφράζει τη βαθιά θλίψη του,

Εισηγούμαστε
1.Να παραστεί ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τέλεση της κηδείας του εκλιπόντος, ο οποίος και υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
2.Η Πρόεδρος ή σε περίπτωση κωλύματος ο Αντιπρόεδρος, εκ μέρους του Περιφερειάρχη και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος,

  1. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος στην κηδεία του εκλιπόντος, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,
  2. Να κατατεθεί στεφάνι για λογαριασμό του Περιφερειακού Συμβουλίου,
  3. Η παρούσα απόφαση να αναγνωσθεί κατά την τέλεση της κηδείας του εκλιπόντος, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και να δημοσιευτεί στον τύπο.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, δια της ψήφου των μελών του,

Αποφασίζει

Ομόφωνα, εγκρίνει:

1.Να παραστεί ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την τέλεση της κηδείας του εκλιπόντος, ο οποίος και υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας,
2.Η Πρόεδρος ή σε περίπτωση κωλύματος ο Αντιπρόεδρος, εκ μέρους του Περιφερειάρχη και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος,

3. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος στην κηδεία του εκλιπόντος, από τον
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,

4. Να κατατεθεί στεφάνι για λογαριασμό του Περιφερειακού Συμβουλίου,

5. Η παρούσα απόφαση να αναγνωσθεί κατά την τέλεση της κηδείας του εκλιπόντος, να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και να δημοσιευτεί στον τύπο.