Σοφία Νικολάου: “Άλλη μία δικαίωση. Απορρίφθηκε η αγωγή που μου έκανε ο Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ”

Δήλωση έκανε η Σοφία Νικολάου, μετά την απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία απορρίπτει την αγωγή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και πρώην καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Νίκου Παρασκευόπουλου κατά του «protothema.gr» της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και της τέως γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, για ανάρτηση, η οποία περιελάβανε και δηλώσεις της κυρίας Νικολάου, τις οποίες η τελευταία εν συνεχεία ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης twitter.

Διαβάστε όλη τη δήλωση της κ.Νικολάου:

Και με τη βούλα του πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο νόμος Παρασκευόπουλου μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται «αιμοσταγής», όπως δηλαδή τον είχα ονομάσει πριν από δύο χρόνια, καθώς το εκτρωματικό αυτό νομοθέτημα έβγαλε τότε πρόωρα από τη φυλακή 18.000 καταδικασμένους πολλοί εκ των οποίων επανέλαβαν τα εγκλήματα για τα οποία είπαν μπει στη φυλακή.
Η αγωγή Παρασκευόπουλου (ο οποίος ζητούσε 150.000 € για την υποτιθέμενα θιγμένη υπόληψή του) έπεσε στο κενό, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν τον προσέβαλα κατ’ ουδένα τρόπο όταν χαρακτήρισα «αιμοσταγή» τον νόμο του που άδειασε τις φυλακές. Γιατί; Διότι πολύ απλά αυτή ήταν η αλήθεια.
Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα.
Οι φυλακές της Ελλάδας χωρούν σε ανώτερο βαθμό, 11.000 κρατούμενους, κι όμως ο νόμος Παρασκευόπουλου μέσα σε τεσσεράμισι χρόνια τις άδειασε σχεδόν δύο φορές.
Το 2015 απελευθερώθηκαν πρόωρα 1.755 κρατούμενοι, το 2016 αποφυλακίστηκαν νωρίτερα 4.167 φυλακισμένοι, την επόμενη χρονιά 4.464, στη συνέχεια 4.534 και το 2019 άλλοι 3.062 κρατούμενοι.
Πολύ απλά λοιπόν, ο νόμος Παρασκευόπουλου επανέφερε στην κοινωνία μας 17.982 καταδικασμένους εγκληματίες οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είχαν σωφρονιστεί και έτσι μοιραία εγκλημάτησαν ξανά εις βάρος της κοινωνίας.
Αυτή είναι η δεύτερη δικαίωσή μου απέναντι στο τοξικό και ανθρωποφάγο σύστημα ΣΥΡΙΖΑ. Η πρώτη είχε έρθει το περασμένο καλοκαίρι από δύο οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι με μία μονοκοντυλιά «έσβησαν» την μήνυση των Πολάκη – Σπίρτζη – Ξανθόπουλου στο πρόσωπό μου, αποδεικνύοντας ότι κατά την θητεία μου στην ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής το Δημόσιο όχι μόνο δεν ζημιώθηκε ούτε ένα σεντς, αλλά προστάτευσε από τον Κορωνοϊό -με τιμές χαμηλότερες από την αγορά- τις ζωές των εργαζομένων και των έγκλειστων στις φυλακές όλης της χώρας.
Όπως δικαιώθηκα τότε, έτσι δικαιώθηκα και τώρα απέναντι στις συκοφαντίες Παρασκευόπουλου, διότι πολύ απλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Δες εδώ το σχετικό άρθρο του Πρώτου Θέματος