Απεργία Πρωτομαγιάς – Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, απο την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, για την εργατική Πρωτομαγιά, στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, την Μ.Τετάρτη.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση καλεί σε συμμετοχή:

Η Πρωτομαγιά είναι φάρος για τους αγώνες των εργαζομένων όλου του κόσμου για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για να ζούμε σύμφωνα με όλα αυτά που μπορούν να μας προσφέρουν τα επιτεύγματα της κοινωνίας μας και τα παιδιά μας να μπορέσουν να ζήσουν καλύτερα από εμάς! Μαθαίνουμε την ιστορία των αγώνων της τάξης μας, την περνάμε στα παιδιά μας!

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ, δεν είναι αργία για να την μεταχειρίζεται όπως νομίζει η κάθε Κυβέρνηση στη προσπάθειά της να αποδυναμώσει την οργή των εργαζομένων. Απέναντι στις προσπάθειες εργοδοσίας και όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα με τις οδηγίες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κατάργηση του 8ωρου, για δουλειά – λάστιχο, για δουλειά έξι και εφτά μέρες την εβδομάδα, η πάλη των εργαζομένων μπορεί να νικήσει!

Αγωνιστικά τιμάμε την 1η Μάη μαζί με το σωματείο μας, στο πλάι των εργαζομένων όλου του κόσμου που αυτή τη μέρα απεργούν και κινητοποιούνται! Πιάνουμε το νήμα από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που προηγήθηκαν το Φλεβάρη και τον Απρίλη και συνεχίζουμε διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με πραγματικές αυξήσεις που να μας δίνουν μια ανάσα. Με κατοχύρωση μια σειρά δικαιωμάτων όπως ειδικότητες, ωράρια, Κυριακή Αργία, μέτρα προστασίας της μητρότητας, αναγνώριση και της περιόδου μεταξύ 2012-2023 για τις τριετίες κ.α. Να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, γιατί δεν βγαίνει η ζωή μας με voucher και pass. Απαιτούμε μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας στους χώρους δουλειάς, εδώ και τώρα!

Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τα μέτωπα του πολέμου, σε Ουκρανία και Μ. Ανατολή που η Κυβέρνηση εξυπηρετεί με έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό, με αποστολές στο πλάι της ΕΕ & του ΝΑΤΟ που αιματοκυλίζουν λαούς, που κάνουν τη χώρα μας στόχο.

Με αφορμή του εορτασμού της Πρωτομαγιάς τη μέρα που λήγει η προθεσμία σε όλους τους εργοδότες να εξοφλήσουν το Δώρο Πάσχα (δηλαδή τη Μ.Τετάρτη), καλούμε κάθε συνάδελφο να μην κάνει πίσω από αυτό το δικαίωμά του, να μην υποκύψει σε εκβιασμούς για να επιστρέψει το Δώρο, να απευθύνεται στο σωματείο. Κανένας συνάδελφος δεν είναι μόνος του, με ασπίδα το σωματείο μας απαντάμε στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Οι αγώνες μας πρέπει να συνεχιστούν και να δυναμώσουν.