Δημοσκόπηση GPO: Προηγείται ο Ανδρουλάκης, ντέρμπι για τρεις η δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ

Τις τελευταίες προβλέψεις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνει δημοσκόπηση της GPO για τα parapolitika.gr.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο/η για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται πρώτος με 25,7%. Ακολουθεί… ντέρμπι για τρεις για τη δεύτερη θέση. Ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει 17,6%, η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί από κοντά με 17,2%, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος βρίσκεται στο 16,3%.

Στο 3,9% καταγράφεται ο Μιχάλης Κατρίνης και στο 1,2% η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Κανένας» απαντά το 12,7%, ΔΞ/ΔΑ 5,4%.

GPO: Παράσταση νίκης υπέρ Ανδρουλάκη

Στη λεγόμενη «παράσταση νίκης», δηλαδή «ποιος/α πιστεύετε ότι θα εκλεγεί πρόεδρος», ο Ν. Ανδρουλάκης προηγείται με 38,1%. Ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 15%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 8% και ο Παύλος Γερουλάνος με 5,7%.

GPO: Προηγούνται Ανδρουλάκης-Δούκας, ακολουθούν Γερουλάνος-Διαμαντοπούλου

Ανάμεσα σε όσους δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές (ναι και μάλλον ναι), ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 30,1%, ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 21,9%, τρίτος είναι ο Παύλος Γερουλάνος με 19,7%, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται η Άννα Διαμαντοπούλου με 19,2%.

GPO: Τα «ζεγάρια» του β’ γύρου

Στο ερώτημα για τα δίδυμα του β’ γύρου, ο Νίκος Ανδρουλάκης κερδίζει απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 53,7% έναντι 38,1% του Χάρη Δούκα, 52,9% έναντι 37,1% της Άννας Διαμαντοπούλου και 51% έναντι 41,3% (η μικρότερη διαφορά) έναντι του Παύλου Γερουλάνου.