ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Άθλια εικόνα»

στο Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων

Εκλογές έρχονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και ο νυν πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Τράκας επισκέπτεται Δήμους και συναδέλφους του σε όλη τη Χώρα.

Στη Χαλκίδα είχε και έναν πρόσθετο λόγο για να βρεθεί, μετά την ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσε εναντίον της δημάρχου εξ αιτίας της πρότασής της για ιδιωτική Κινητή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ). Εξ άλλου, ήταν η ίδια η δήμαρχος που τον είχε προσκαλέσει μέσω της απαντητικής ανακοίνωσής της: «…Προτείνουμε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να επισκεφθεί το εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων, τους εργαζόμενους εκεί και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και να ενημερωθεί για τη συνεχή και σταθερή στήριξή τους, με κάθε μέσο, από τη Δημοτική Αρχή και κυρίως στους δικαστικούς αγώνες για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Η θέση μας για τον δημόσιο χαρακτήρα και την κατοχύρωση των παγίων θέσεων των εργαζόμενων στους ΟΤΑ έχει επανειλημμένα εκφραστεί, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις.» Κατά την επίσκεψή του στους χώρους εργασίας στο Δήμο Χαλκιδέων, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, συνάντησε εικόνα πολύ διαφορετική από αυτή που είχε παρουσιάσει η δήμαρχος… Από το Εργοτάξιο, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε λόγο για «άθλια εικόνα στους χώρους εργασίας.

Στο 2022, είδα συνθήκες που θυμίζουν εποχές πριν 15-20 χρόνια.». Με δήλωσή του, έδωσε στη δήμαρχο «περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για την βελτίωση της κατάστασης» αλλά και για «να εκδώσει ανακοίνωση που θα αναφέρει τι ακριβώς και πότε θα διορθώσει στο Εργοτάξιο του Δήμου». Σε διαφορετική περίπτωση, ενημέρωσε-προειδοποίησε ότι «σύντομα πρόκειται να απευθυνθεί στον Επιθεωρητή Εργασίας». Εκφράζοντας τη διάθεση της ΠΟΕ-ΟΤΑ «να το πάει μέχρι τέλους».