Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος

Κοντή η μνήμη του Τσαπουρνιώτη Θλιβερά επιβεβαιώνεται η σοφή ρήση «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» από τον Δήμαρχο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, που φαίνεται πως διαθέτει κοντή μνήμη και ξεχνά πόσο έχουν συμβάλει η κυβέρνηση και οι βουλευτές της στην στήριξη του πυρόπληκτου δήμου του στη Βόρεια Εύβοια.

Παρατηρεί κανείς τον τελευταίο καιρό, πως ο κ.Τσαπουρνιώτης δείχνει κομματική προτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ – προσδοκώντας μάλλον την στήριξή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ’23, και αμελεί επιδεικτικά και προκλητικά να αναφερθεί στα έργα υποδομής που δρομολογούνται μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, και τα χρήματα που έχουν δοθεί έως σήμερα στον Δήμο από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όμως του τα θυμίζει αναλυτικά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Βασίλης Στάμου μέσω ανακοίνωσής του, τονίζοντας πως ο Δήμαρχος ξεχνά να ευχαριστήσει τους βουλευτές της ΝΔ και την κυβέρνηση για όσα έχουν δρομολογηθεί για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου και τις αποζημιώσεις που έχουν εισπραχτεί.

Συγκεκριμένα ο κ.Στάμου αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Επειδή το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά που αφορούν τους κατοίκους του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, καθώς γίνεται αναφορά στα έργα υποδομής που δρομολογούνται μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 και τα χρήματα, που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα στον πυρόπληκτο Δήμο ανάλογα με την ωρίμανση του σχεδιασμού, έχουμε να θέσουμε καίρια ερωτήματα προς τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη. Ο Δήμαρχος, ο οποίος ξεχνά, όπως φαίνεται, να ευχαριστήσει τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα συνολικά ποσά που έχει εισπράξει μέχρι σήμερα, προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις και να δρομολογηθούν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης. Βέβαια, αν δεν θυμάται μπορούμε να του υπενθυμίσουμε τα εξής:

Πρώτον: Από το Υπουργείο Εσωτερικών έλαβε 16/11 χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Πράξης (Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της Χώρας»)

το συνολικό ποσό των 450.000 ευρώ , ενώ είχε προηγηθεί η καταβολή και άλλων ποσών ως εξής :

➢ Στις 24/06 το ποσό των 200.000 ευρώ.

➢ Στις 27/10 το ποσό των 3.200.000 ευρώ.

➢ Στις 10/08 το ποσό των 120.000 ευρώ.

➢ Στις 23/08 το ποσό των 700.000 ευρώ.

Δεύτερον: Από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εγκρίθηκαν εντάξεις/ τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2022, στη ΣΑΕΠ 866 των έργων με τα αντίστοιχα οικονομικά τους στοιχεία, όπως περιγράφονται στον «πίνακα» της συγκεκριμένης απόφασης και πιο αναλυτικά:

➢ «Επείγουσες Παρεμβάσεις Εντός Οικισμών Αγκάλης (Παραλία Αγίας Άννας) και Ροβιές για τη βελτίωση της Αντιπλημμυρικής Προστασίας μετά τις Καταστροφικές Πυρκαγιές τους Αυγούστου 2021» με προϋπολογισμό 15.368.000,00 ευρώ

➢ «Αντιπλημμυρικά Έργα Οικισμού Φραγκάκη» με προϋπολογισμό 2.860.050,00 ευρώ

➢ «Αποκατάσταση Ζημιών και Κατασκευή Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Οικισμού της Κοινότητας Λίμνης, Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης-Αγίας Άννας Εξαιτίας Δασικής Πυρκαγιάς στις 03-08-2021» με προϋπολογισμό 1.219.828,44 ευρώ.

➢ Ένταξη της Πράξης «Επείγουσες Παρεμβάσεις στους Οικισμούς Μετόχι και Σπαθάρι της Δ.Ε Κηρέως για Βελτίωση της Αντιπλημμυρικής Προστασίας μετά τις Καταστροφικές Πυρκαγιές του Αυγούστου 2021» με Κωδικό ΟΠΣ 5161686στο «Ειδικό Πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων» με συνολική επιλέξιμη Δημόσια Δαπάνη 2.487.000,00 ευρώ.

➢ Τρίτον: «Αποκατάσταση του συστήματος Φωτισμού Δημόσιων Χώρων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας» και ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 3.993.720,08 ευρώ Τελικά, κύριε Δήμαρχε, έχετε ή δεν έχετε λάβει «γενναίες» χρηματοδοτήσεις και για ποιο λόγο έχετε ασθενή μνήμη,

ενώ δεν παραλείπετε να ευχαριστήσετε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης? Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθουμε με τα έργα που έχουν εγκριθεί μέσω του Δασαρχείου…»