Τα επιδόρπια στο ποτήρι είναι η πιο εύκολη και απολαυστική λύση για τα καλέσματα του Πάσχα και όχι μόνο. Μπισκότα, φρέσκα φρούτα, σοκολάτα και φυσικά βελούδινο τυρί κρέμα αρκούν για να απογειώσουν κάθε δημιουργία. Ιδιαίτερα τώρα την άνοιξη που ο καιρός χαμογελάει και τα φρούτα είναι στα καλύτερά τους, τα δροσερά ελαφριά γλυκά, τύπου “trifle”, συμπληρώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα οικογενειακά τραπέζια και τα γεύματα με φίλους.
Κατά κανόνα η βάση ενός trifle είναι τα κάθε είδους μπισκότα τα οποία εναλλάσσονται σε στρώσεις με κρέμες σε διάφορες παραλλαγές και εμπλουτίζονται με ό,τι υλικά βάζει η φαντασία μας, από μαρμελάδες και σιρόπια μέχρι ξηρούς καρπούς, όλα τα είδη σοκολάτας, ξερά και φρέσκα φρούτα κ.ά. Εκείνο το στοιχείο όμως που τα κάνει απολαυστικά είναι το τυρί κρέμα που δε λείπει σχεδόν ποτέ από τα καμία συνταγή για “trifle”.
Σε κάθε περίπτωση, το πιο σημαντικό από όλα που είναι ότι αυτά τα επιδόρπια γίνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα από κάθε άλλο γλυκό αφού αρκεί να τα «συναρμολογήσουμε» και να τα αφήσουμε απλά για λίγο στο ψυγείο ώστε να σταθεροποιηθούν.
Το α και το ω στα δροσερά ελαφριά γλυκά, τύπου “trifle”, είναι είναι το φρέσκο τυρί κρέμα! Για αυτόν ακριβώς τον λόγο φτιάχνουμε τις πιο εμπνευσμένες και νόστιμες προτάσεις με Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα.
Για να γίνει η κρέμα βελούδινη και ανάλαφρη πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο τυρί. Όποιος κι αν είναι ο συνδυασμός υλικών που σκοπέυουμε να ακολουθήσουμε, θέλουμε το trifle να είναι αέρινο και αφράτο, πλούσιο σε γεύση γι αυτό χρησιμοποιούμε Arla φρέσκο τυρί κρέμα. Το μυστικό στο «αφράτεμα» της κρέμας, εκτός από το τυρί κρέμα, είναι και η χρήση κρέμας γάλακτος.
Αρώματα που ξεχωρίζουν. Εκτός από τη ζάχαρη, κατά προτίμηση άχνη, που δίνει την απαραίτητη γλύκα σε κάθε κρέμα, στοιχεία όπως το ξύσμα εσπεριδοειδών, το κακάο, η βανίλια, η κανέλα, ο καφές ακόμα και τα φρέσκα μυρωδικά π.χ. δυόσμος δίνουν επιπλέον αρωματικό ενδιαφέρον αναδεικνύοντας τις γεύσεις όλων των υπόλοιπων υλικών.
Παίρνουμε έμπνευση από τα αγαπημένα μας cheesecake. Για τους συνδυασμούς των γεύσεων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριμμένα digestive, πτι μπερ, μιράντα, σοκολατένια cookies, ακόμα και πασχαλινά κουλουράκια. Όσο για το γαρνίρισμα αυτή την εποχή ταιριάζουν πολύ οι φρέσκες φράουλες και η λευκή αμυγδαλόψιχα. Ωστόσο, η κουβερτούρα, το σιρόπι καραμέλας, η μαρμελάδα βερίκοκο, τα φρουτένια ζελέ και το μέλι είναι μόνο μερικά από τα υλικά που κάνουν τα δροσερά γιορτινά επιδόρπια πεντανόστιμα.
Τα ποτήρια κάνουν τη διαφορά. Τα γλυκά ψυγείου συνήθως μπαίνουν σε ποτήρια ή διάφανα μπολάκια για να παγώσουν πιο εύκολα αλλά και για να βολεύουν στο σερβίρισμα. Βάλτε φαντασία και παίξτε με σκεύη από χρωματιστό γυαλί, με ανάγλυφες υφές ή πολύχρωμα σχέδια. Εναλλακτικά βάλτε το γλυκό σε ένα μεγάλο μπολ και σερβίρετέ το από εκεί με σπάτουλα ή κουτάλα.