Γιαουρτογλυκό φούρνου με 5 μόνο υλικά -Χωρίς ζάχαρη, μοιάζει με γαλλικό cheesecake

Το γιαουρτογλυκό φούρνου χωρίς ζάχαρη και με 5 μόνο υλικά είναι το πιο νόστιμο γλυκό που έχετε δοκιμάσει.

Σε μόλις 5 λεπτά στην κουζίνα θα το έχετε φτιάξει και θα χρειαστείτε μόνο 1 μεγάλο μπολ για να ανακατέψετε όλα τα υλικά. Το γλυκό μας είναι υγιεινό και φουλ στην πρωτεΐνη ενώ με την προσθήκη των σταγόνων σοκολάτας γίνεται αυτομάτως πιο δελεαστικό και πεντανόστιμο.

Η συνταγή είναι από το Instagram προφίλ του Γαβριήλ Νικολαΐδη.

Γιαουρτογλυκό φούρνου με 5 μόνο υλικά -Χωρίς ζάχαρη, το μυστικό για να βγει αφράτο

Υλικά:

500 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
150 γρ. μέλι
15 γρ. κορν φλάουρ
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το μέλι και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές.

Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι το οποίο έχουμε καλύψει με αντικοολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 45 λεπτά και το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Tip: Σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη δεν θα βρειτε στα super market, υπάρχουν στα καταστήματα με βιολογικά. Εναλλακτικά μπορείτε να ψιλοκόψετε κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη.

Tip: Το γλυκό μας φουσκώνει στο ψήσιμο και ξεφουσκώνει όταν κρυώσει. Όταν το βγάζουμε από το φούρνο πρέπει να το αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου στον πάγκο της κουζίνας για να παραμείνει αφράτο.