Με 4ωρη στάση εργασίας αντιδρούν στο «εντέλλεσθε» της 5ης ΥΠΕ οι αναισθησιολόγοι του Γ.Ν Χακλκίδας – Γυφτονικολού: «Ο γιατρός είναι δημόσιος λειτουργός και όχι δημόσιος υπάλληλος…»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, εξηγεί τους λόγους που τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Τμήματος Αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου Χαλκίδας στην πύλη του Νοσοκομείου, από τις 8 το πρωί έως τις 12 μετά το μεσημέρι.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι ιατροί του αναισθησιολογικού τμήματος διαμαρτύρονται για τις μετακινήσεις αναισθησιολόγων του Νοσοκομείου της Χαλκίδας στο Νοσοκομείο της Λαμίας με «εντέλλεσθε», κάτι που γίνεται τα τελευταία 5 χρόνια δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή των ασθενών.

Όπως επισημαίνουν, η τακτική αυτή οδηγεί στην επισφαλή εφημέρευση και βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Οι αναισθησιολόγοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας κάνουν λόγο για παραβίαση νόμων και επιστημονικών κανόνων. Με την στήριξη της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, του Σωματείου Εργαζομένων και της Ε.Ι.Ν.Ν.ΕΥΒ. προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ότι δεν τους επιτρέπεται να συμμετέχουν σε τακτικές που οδηγούν στην κατάρρευση του Νοσοκομείου, δεν τους επιτρέπεται να παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές.

Απαιτούν, όπως αναφέρουν, την ασφαλή λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος, ενώ κλιμάκιο θα βρίσκεται το πρωί της Δευτέρας στην πύλη του Νοσοκομείου από τις 10π.μ έως τις 12μ.μ, για να ενημερώνει για την κατάσταση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο αποκλειστικά στο eviakosmos.gr η Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Χαλκίδας Ελένη Γυφτονικολού, τα έκτακτα χειρουργεία γίνονται κανονικά, παρά τις ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό. Από τα τακτικά, απαγορεύονται λόγω κορονοϊού. Γίνονται όσα υπάρχουν σε λίστα, και όταν υπάρχει αναισθησιολόγος και νοσηλευτικό προσωπικό. Η εντολή όπως μας είπε της 5Ης ΥΠΕ παραβιάζει τους νόμους και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

«Επιβάλλεται εγώ να εφαρμόσω τους Νόμους» είπε η κα Γυφτονικολού και συνέχισε: « Ο γιατρός είναι δημόσιος λειτουργός και όχι δημόσιος υπάλληλος που θα του υποδείξει ένας διοικητικός, πως θα κάνει την δουλειά του».