ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΚΡΩΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΕΚΕΝΤΕ.

Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό για το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ απο το Δήμαρχο Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ .

Ο Δήμαρχος απευθύνει εκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να επιληφθεί προσωπικά του ζητήματος της εύρεσης νέου ιδιοκτήτη της εταιρείας, ώστε να μην διακοπεί η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ .

Μάλιστα ο Δήμαρχος Λοκρών στην ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό δηλώνει απόλυτα σύμφωνος με την πρόταση της κυβέρνησης για την υλοποίηση Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για όσους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και δεν θα απορροφηθούν από τη νέα εταιρεία και προτείνει ο Δήμος Λοκρών να είναι ενας από τους φορείς υποδοχής για τους εργαζόμενους αυτούς.Η επιστολή απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών , Περιβάλλοντος και Εργασίας , προς ολους τους αρχηγούς των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου , τους βουλευτές του νομού Φθιώτιδας και των αλλων νομών της Στερεάς Ελλάδας , τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό , τον πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς και τα Εργατικά Κέντρα .

Η επιστολή του Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ :

”Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η πορεία της ΛΑΡΚΟ τα τελευταία 50 χρόνια μέσα από συμπληγάδες και δυσκολίες είναι συνυφασμένη με την τοπική οικονομία και κοινωνία στο Δήμο Λοκρών. Χρόνιες παθογένειες, αλλά και κυρίως το υψηλό ενεργειακό κόστος, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη βιωσιμότητα της εταιρείας.

Για την περιοχή μας η διατήρηση της λειτουργίας του εργοστασίου είναι επιτακτική, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψει μια βίαιη και πρωτοφανής φτωχοποίηση εκατοντάδων συμπολιτών μας και των οικογενειών τους, όπως και ευρύτερα της τοπικής οικονομίας, καθώς εκατοντάδες συμπολίτες μας, είτε άμεσα είτε έμμεσα, βιοπορίζονται μέσω της λειτουργίας του εργοστασίου.

Για τους ανωτέρω λόγους σας απευθύνω έκκληση προκειμένου να επιληφθείτε προσωπικά του ζητήματος της εύρεσης νέου ιδιοκτήτη της εταιρείας, ώστε να μην διακοπεί η λειτουργία της επιχείρησης.

Σας ενημερώνουμε πως είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την πρόταση της κυβέρνησης για την υλοποίηση Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για όσους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ είναι κοντά στη συνταξιοδότηση και δεν θα απορροφηθούν από τη νέα εταιρεία. Ως Δήμος προτείνουμε να είμαστε ένας από τους φορείς υποδοχής για τους εργαζόμενους αυτούς.

Η γεωγραφική περιοχή του εργοστασίου στη Λάρυμνα θεωρούμε πως έχει σημαντικές δυνατότητες πολύπλευρης ανάπτυξης, γι’ αυτό ζητούμε την εκπόνηση από την κυβέρνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης και αξιοποίησης, ώστε να μην βιώσουμε μια απότομη οικονομική καθίζηση με οξύτατες κοινωνικές προεκτάσεις και να ανευρεθούν εναλλακτικές ανάπτυξης του τόπου μας.

Με εμπιστοσύνη στην κρίση σας, αλλά και στη βούληση σας να στηρίξετε τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ και την περιοχή μας, επιζητούμε την παρέμβαση σας στο θέμα”.

Με εκτίμηση, Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές -Δήμαρχος Λοκρών