Δολοφονία Άλκη: «Ιδέα του 23χρονου η επίθεση – Ψάχναμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου» είπαν οι συλληφθέντες

Ο 23χρονος που συνελήφθη πρώτος για τη δολοφονία του Άλκη μπορεί να «αθωώνεται» από κάποιους εκ των συλληφθέντων, ωστόσο όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους, ήταν ο «εγκέφαλος» της επίθεσης κατά του 19χρονου φοιτητή και της παρέας του.

Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η επίθεση δολοφονίας στον Άλκη. Μάλιστα, ο 23χρονος φέρεται, από τις περιγραφές των συλληφθέντων, σαν αυτός που έκανε κουμάντο στους μικρότερους χούλιγκαν.

Η επίθεση έγινε από ιδέα του ίδιου του 23χρονου» που χθες κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Νωρίτερα, όπως φέρονται να λένε, «προηγήθηκε μια επίθεση στο Ωραιόκαστρο». Έτσι άρχισαν να τηλεφωνούν σε άλλους οπαδούς και συνδέσμους και αφού συγκεντρώθηκαν, ξεκίνησαν πορεία τρία αυτοκίνητα ως κομβόι για την περιοχή Χαριλάου, όπου έγινε η δολοφονική επίθεση στις 23:30.

«Πήγαμε να βρούμε Αρειανούς στα στενά του Χαριλάου», όπως ακριβώς είπαν στους αστυνομικους και έκαναν βόλτες στα στενά.

Όταν μίλησαν την επίθεση, είπαν ότι τα τρία αυτοκίνητα ήταν στην οδό Πλαστήρα. Το ένα εξ αυτών, το τρίτο το οποίο αναζητείται, έστριψε στην οδό Γαζή και σταμάτησε μπροστά στην παρέα των πέντε νεαρών. Τότε τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και όταν αυτοί απάντησαν «Άρης», βγήκαν από το αυτοκίνητο κρατώντας μαχαίρια.

Οι δύο, σύμφωνα με τις περιγραφές, κατάφεραν να διαφύγουν. Υποδεικνύουν δύο πρόσωπα, το ένα που κρατούσε το δρεπάνι και το άλλο που κρατούσε το μαχαίρι. Δεν μπορούσαν να πουν ποιος χτυπούσε ποιον, ωστόσο όρμηξαν και μαχαίρωναν διαρκώς. «Ένας μάλιστα τραυματίστηκε από το μαχαίρι που κρατούσε», αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

π

Πρώτο Θέμα