Meta: Θα «κλείσει» Facebook και Instagram στην Ευρώπη;

Θα αποσύρει η Meta  το Facebook και το Instagram από την Ευρώπη; Το ερώτημα απασχολεί την Δευτέρα τα διεθνή μέσα καθώς και εκατομμύρια χρήστες των social media μετά από τις απειλές της εταιρείας η οποία εμφανίζεται δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι μπαίνουν εμπόδια στην μεταφορά δεδομένων χρηστών πίσω στις ΗΠΑ.

Επί του παρόντος, οι ευρωπαϊκές αρχές επεξεργάζονται εκ νέου το νομικό πλαίσιο που καθορίζει τον τρόπο μεταφοράς ευρωπαϊκών δεδομένων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, αφού η προηγούμενη συμφωνία Privacy Shield με τις ΗΠΑ κρίθηκε άκυρη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2020.

Στην ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η Meta ανέφερε ότι εάν δεν μπορεί να βασιστεί σε νέες ή υπάρχουσες συμφωνίες, όπως οι λεγόμενες τυπικές συμβατικές ρήτρες, για την μεταφορά δεδομένων, τότε «πιθανότατα δεν θα μπορούσε να προσφέρει έναν αριθμό από τα πιο σημαντικά προϊόντα και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Instagram, στην Ευρώπη».

Αν και είναι απίθανο η Meta να αποσύρει τα βασικά προϊόντα της από μια από τις πιο προσοδοφόρες αγορές της, η απάντησή της υπογραμμίζει την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της εταιρείας και των αρχών σχετικά με τον έλεγχο των δεδομένων χρηστών.

insider