Έρχεται ο εμβολιασμός παιδιών από 2 ετών και άνω, τους επόμενους μήνες και από 6 μηνών

Άδεια αναμένεται να δοθεί από τις αρχές Μαρτίου για τον εμβολιασμό των παιδιών από 2 χρονών και πάνω, ενώ το ίδιο θα συμβεί τους επόμενους μήνες και για τα βρέφη από 6 μηνών και πάνω, όπως επισήμανε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, εκφράζοντας την ανησυχία για τον αργό ρυθμό με τον οποίο γίνονται οι εμβολιασμοί στα παιδιά.

Έρχεται ο εμβολιασμός παιδιών από 2 ετών και άνω, τους επόμενους μήνες και από 6 μηνών

 «Προχωράνε οι εμβολιασμοί, αλλά όχι με τους ρυθμούς που θέλαμε, ειδικά στην ηλικία 5-11 ετών έχει εμβολιαστεί περίπου το 17% σε σύνολο 700.000 παιδιών, πάμε πολύ αργά. Από 12-14 είναι περίπου στο 35% και από 14-17 κοντεύουμε να φτάσουμε το 45%. Δεν προλαβαίνουμε να καλύψουμε στο χειμώνα τον αριθμό των παιδιών που θέλουμε να εμβολιάσουμε» είπε στο OPEN.

Και πρόσθεσε: «Στο τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου θα δοθεί άδεια για εμβολιασμό παιδιών από 2 ετών και άνω και τους επόμενους μήνες από 6 μηνών και πάνω. Αυτό θα εκδοθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων».

Ανησυχία για το MIS-C

Ο κ. Μαζάνης εξέφρασε την ανησυχία του για το αποτύπωμα που αφήνει ο κορονοϊός στο παιδί που έχει νοσήσει ακόμα και αρκετούς μήνες μετά.

«Όλο και περισσότερο συζητιέται το Πολυσυστηματικό Φλεγμονώδες Σύνδρομο (MIS-C). Υπάρχουν αρκετά παιδιά που έχουν νοσηλευτεί με αυτό το σύνδρομο το οποίο εμφανίζεται οταν έχει περάσει η νόσηση, μετά από 15 μέρες, 1 μήνα, 2 μήνες μπορεί το παιδί να εμφανίζει υψηλό πυρετό, εμετό, διάρροια, κόπωση, εξάνθημα, κόκκινα μάτια. Μετά από συγκεκριμένες εξετάσεις βρίσκουμε το σύνδρομο που βασανίζει το παιδί και την οικογένειά του»