Ζελένσκι: Η ενημέρωση μας είναι για επίθεση στις 16 Φεβρουαρίου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διάγγελμα του σήμερα – το οποίο αναρτήθηκε και στο Facebook – δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως η Ρωσία θα επιτεθεί την Τετάρτη, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. 

Τα σχόλια του Ουκρανού ηγέτη έρχονται καθώς η ένταση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έχει χτυπήσει κόκκινο. Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες κοντά στα ουκρανικά σύνορα, αν και αρνείται ότι σχεδιάζει μια εισβολή. 

Ο Ζελένσκι ανέφερε σε δήλωση του στο Facebook ότι η Ουκρανία θα γιορτάσει την επόμενη Τετάρτη την “Ημέρα της Ενότητας”. Το σχετικό διάταγμα έχει ήδη υπογραφεί, σημείωσε. 

“Μας λένε ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η ημέρα της επίθεσης”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Θα την κάνουμε την Ημέρα της Ενότητας. Το σχετικό διάταγμα έχει ήδη υπογραφεί. Την ημέρα αυτή, θα υψώσουμε σημαίες, θα βάλουμε μπλε και κίτρινες κορδέλες και θα δείξουμε στον κόσμο την ενότητά μας.

Έχουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή φιλοδοξία. Θέλουμε την ελευθερία και είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. 14.000 υπερασπιστές και πολίτες που σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο μας παρακολουθούν. Και δεν θα προδώσουμε τη μνήμη τους”.