ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 27Ο ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε, διαδικτυακά, το 27ο Ιερατικό Συνέδριο των Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου.

Στην έναρξη του Ιερατικού Συνεδρίου ο Σεβασμιώτατος άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου με την καθιερωμένη Δέηση και με λόγους κατευθυντήριους και διδακτικούς αναφέρθηκε στις πνευματικές ευκαιρίες που δίνει η περίοδος του Τριωδίου και οφείλουμε να τις αξιοποιούμε προς όφελός μας διά της εντατικοποιημένης κατ’ ιδίαν προσευχής και προς επιπλέον καλλιέργεια των πιστών, διά της συνεπούς συμμετοχής στα μυστήρια και τις περισσότερες ιερές Ακολουθίες αυτής της κατανυκτικής περιόδου. Επίσης ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε με έμφαση ότι το κέντρο βάρος ενδιαφέροντος των ποιμένων πρέπει να είναι στην κατηχητική καλλιέργεια των νέων μας, ο οποίοι έχουν πάντα αγαθές προθέσεις, αλλά χρειάζονται υποστήριξη, ενίσχυση και καθοδήγηση για τη ζωντανή συμμετοχή τους στο Σώμα της Εκκλησίας. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, εξέθεσε διεξοδικά και επεσήμανε τις ανάγκες και τις προοπτικές της ποιμαντικής και φιλανθρωπικής διακονίας, ενώ ανέπτυξε και τις διοικητικές τους εκφάνσεις.

Αμέσως μετά ενημέρωσε όλους τους Ιερείς για τις ήδη τρέχουσες δράσεις και τιμητικές εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος με την φετινή συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή, με κεντρικά σημεία αναφοράς, πέραν της έδρας της Ι. Μητροπόλεως, τις πόλεις και τα χωριά, στα οποία μετοίκησαν εκδιωγμένοι εκτοπισθέντες πρόσφυγες Μικρασιάτες.

Αμέσως μετά, ακολούθησε διάλογος, κατά τον οποίο ο Ποιμενάρχης μας απάντησε σε ερωτήσεις των Ιερέων του σχετικές με επί μέρους ποιμαντικά ζητήματα, ενώ ευχήθηκε σύντομα να επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση επικοινωνίας, χαίροντες, ο ένας την παρουσία που άλλου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ