Ηγουμενίτσα – Φωτιά σε πλοίο / Το εγκατέλειψαν 288 άτομα πλήρωμα και επιβάτες -Βρίσκονται σε σωσίβιες λέμβους

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε στο κατάστρωμα 3 του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, κατά την εκτέλεση δρομολογίου από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Ο καπετάνιος ζήτησε οι 237 επιβάτες και τα 51 άτομα πλήρωμα να το εγκαταλείψουν. Πληροφορίες από το υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι επιβάτες και πλήρωμα το εγκατέλειψαν και μπήκαν σε σωστικές λέμβους και αυτή τη στιγμή γίνεται καταμέτρηση.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά ενώ αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα και έχουν ενημερωθεί οι τοπικές αρχές. 

 Στο σημείο βρίσκονται σκάφη  του ιταλικού λιμενικού και σπεύδουν και πλοία του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία. Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή είναι καλές με ανέμους 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Κάτσαφάδο, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, στο σημείο εκτός από σκάφη του λιμενικού βρίσκονται και εναέριες δυνάμεις. Οι επιβάτες είναι όλοι καλά, έχουν επιβιβαστεί  στις σωσίβιες λέμβους και έχει ξεκινήσει η περισυλλογή τους, σημείωσε ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το θετικό είναι πως υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες που διευκολύνουν το έργο των διασωστών.