Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» των αρχών η συνέντευξη των γονιών.Υπό άκρα μυστικότητα οι καταθέσεις στο ανθρωποκτονιών.

Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τη συνέντευξη με ιδιαίτερη προσοχή και ουσιαστικά ήταν μια πρώτη αναλυτική «επικοινωνία» με τους γονείς, χωρίς να είναι παρόντες οι αστυνομικοί.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα μέσα σε μόλις τρία χρόνια, στην ίδια οικογένεια. «Φως» για την εξέλιξη των ερευνών, ίσως δώσει η συνέντευξη που έδωσαν οι γονείς των παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους.

Όπως ανέφερε το Star, οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τη συνέντευξη με ιδιαίτερη προσοχή και ουσιαστικά ήταν μια πρώτη αναλυτική «επικοινωνία» με τους γονείς, χωρίς να είναι παρόντες οι αστυνομικοί.Η αστυνομία κατέγραψε την εξιστόρηση των γεγονότων από τους γονείς και θα την συγκρίνει με τα όσα θα καταθέσουν γιατροί και νοσηλευτές.

Σύμφωνα με το Star, oι καταθέσεις σχετικά με την υπόθεση στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών γίνονται υπό άκρα μυστικότητα από γιατρούς, νοσηλευτές και άτομα από το περιβάλλον της οικογένειας.Όλα όσα είπαν θα κληθούν οι γονείς να τα επαναλάβουν αυτή τη φορά στην κατάθεσή τους που θα είναι κι αυτή, η οποία θα κλείσει τον κύκλο των ερευνών.Σημειώνεται ότι σε δύο εβδομάδες πρόκειται να βγει το πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία είναι το τελευταίο παιδί που πέθανε και να φωτίσει πολλές πτυχές της υπόθεσης.Τι είπαν οι γονείς για τους θανάτους των παιδιών

Στην συνέντευξή τους στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» οι γονείς αναφέρθηκαν στους θανάτους των τριών παιδιών τους.«Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στο λαιμό όλα πήγαιναν καλά» είπε ο πατέρας και η μητέρα συμπλήρωσε: «Η παιδίατρος μας έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα.

Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια».

Σχετικά με τον θάνατο της Ίριδας, η μητέρα ανέφερε: «Εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο όπως έκανα πάντα. Ήμουν με την αδερφή μου και στις 02.30 πήγα και την σκέπασα, όπως έκανα και στις 07.30. Στις 11.00 όταν μπήκε η αδερφή μου, τη βρήκε νεκρή στην κούνια με ένα πανάκι γεμάτο αίματα. Πάνω στον πανικό, προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη. Εγώ ένα ΤΕΕ έχω τελειώσει, δεν έχω τελειώσει νοσηλευτική. Δεν τα κατάφερα και το παιδί κατέληξε. Δυστυχώς τις εικόνες είδε και η Τζωρτζίνα»

Η μητέρα μίλησε και για τα προβλήματα που παρουσίασε η Τζωρτζίνα πριν φύγει από τη ζωή.«Ενώ κοιμόμουν μαζί με την Τζωρτζίνα, πετάχτηκε και έκανε σπασμούς. Ήταν μελανιασμένη στα χείλη της. Από το φόβο μας και μόνο την πήγαμε στο νοσοκομείο. Την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Μας είπαν πως όλο αυτό ήταν ψυχολογικό και μας είπαν πως θα μας δώσουν εξιτήριο. Της έκαναν άλλες εξετάσεις και μας είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα. Το παιδί ξύπνησε και πάλι στον ύπνο του και πνιγόταν. Μας έλεγε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ζητούσε τους γιατρούς. Έβλεπαν εκείνοι τους παλμούς ανεβασμένους και το οξυγόνο ανεβασμένο. Ανέβασε και πυρετό. Επειδή κάποιοι τονίζουν ότι πάντα ήταν η μαμά, θέλω να τονίσω πως κάθε μαμά θα έκανε το ίδιο. Κάθε μαμά θα ήταν δίπλα στο παιδί της. Οπότε όλο αυτό είναι ανόητο», είπε.