Μαίνεται η φωτιά στo Αλιβέρι: Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα, δεν απειλούνται σπίτια, συνελήφθη 75χρονος

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν στο Αλιβέρι Ευβοίας, όπου η φωτιά εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά ξέσπασε αργά χθες το απόγευμα της Πέμπτης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια, και μαίνεται σε δασικό κομμάτι σε δύσβατο σημείο μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ αλλά κοντά στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται σπίτια.

Το μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας σε μια κορυφογραμμή σε απόσταση περίπου 2-2,5 χλμ. από το χωριό Καλέντζι που δεν κινδυνεύει ενώ φρουρείται από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την αποτροπή της πύρινης λαίλαπας.

Στο μέτωπο της φωτιάς στο Αλιβέρι επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας, τα οποία όλη τη νύχτα άνοιγαν δρόμους για τα πυροσβεστικά οχήματα. Το θετικό είναι πως μέχρι αυτή την ώρα δεν απειλούνται σπίτια.

Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Οι άνεμοι στην περιοχή δεν ξεπέρασαν τα 3 μποφόρ. Mε το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, ένα ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη ενώ στο σημείο αναμένεται να φτάσουν και μονάδες από την κεντρική Μακεδονία με 24 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Γιάννης Αρτοποιός δήλωσε ότι η φωτιά θα καθηλωθεί τις επόμενες ώρες. καθώς η εικόνα είναι καλύτερη συγκριτικά με αυτή που υπήρχε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύλληψη 75χρονου για τη φωτιά

Ο κ. Αρτοποιός είπε πως συνελήφθη για τη φωτιά στα πλαίσια του αυτοφώρου, ένας 75χρονος που εντοπίστηκε να «καπνίζει» μελίσσια στην περιοχή από την οποία ξεκίνησε η φωτιά. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Δεν χρειάστηκαν εκκενώσεις

Αργά τη νύχτα υπήρχε το ενδεχόμενο εκκένωσης του χωριού, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε λόγω της φοράς των ανέμων και δεν απειλήθηκαν χωριά. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση ενώ ήταν τόσο έντονη που φαινόταν από περιοχές της Ερέτριας και της Χαλκίδας. Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να μη πλησιάσει η φωτιά στο χωριό, το οποίο φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις.