ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Σε εξέλιξη το σφυροκόπημα της Ρωσίας – Νεκροί και τραυματίες

Σε εξέλιξη είναι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία μετά το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Βομβαρδισμοί αναφέρονται σ’ όλη τη χώρα, εκρήξεις και επιθέσεις σημειώθηκαν μεταξύ άλλων στην πρωτεύουσα (Κίεβο), την Οδησσό, τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο.

Γίνεται αναφορά για νεκρούς και τραυματίες (40 Ουκρανοί στρατιώτες και πάνω από δέκα πολίτες).

Η Υπηρεσία έκτακτων αναγκών της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως ένα παιδί έχασε τη ζωή του από βομβαρδισμό κτηρίου στο Χάρκοβο.

Η ρωσική επίθεση ξεκίνησε με μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων τα χαράματα σε στόχους στη χώρα και στο Κίεβο, με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας να καλεί τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια (στη φωτό κάτω εγκαταλείπουν το Κίεβο) και τη συνοροφυλακή να δηλώνει ότι δέχεται επίθεση από πέντε περιοχές.

Ο στρατός της Ουκρανίας υποστήριξε ότι κατέρριψε πέντε μαχητικά και ένα ελικόπτερο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, χαρακτήρισε «απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση» τη ρωσική εισβολή και είπε ότι «η υφήλιος θεωρεί υπόλογη τη Ρωσία».

Από τη μεριά του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του ότι «όποιος σταθεί εμπόδιο στη Ρωσσία, θα υποστεί συνέπειες που όμοιές της δεν θα έχει ξαναζήσει στο παρελθόν».

O Ρώσος πρόεδρος σφυροκοπά την Ουκρανία θέλοντας να αντικαταστήσει την ηγεσία της, πυροδοτώντας τη χειρότερη μεταπολεμικά κρίση στην Ευρώπη.