Κωδικοποιείται εκ νέου η νομοθεσία για την εκλογή Βουλευτών

Με Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, συγκροτήθηκε Επιτροπή για την κωδικοποίηση της νομοθεσίας περί εκλογής Βουλευτών.

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή συμμετέχουν δέκα Υπάλληλοι του Υπουργείου.

Δεν περιλαμβάνεται π.χ. κάποιος Καθηγητής Πανεπιστημίου, κάποιος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή οποιοσδήποτε θεσμικός εκπρόσωπος του νομικού κόσμου.

Ως έργο της Επιτροπής, ο Μάκης Βορίδης όρισε:

1) Τη συγκέντρωση της νομοθεσίας που αφορά τις διατάξεις για τη νομοθεσία εκλογής βουλευτών, η οποία βρίσκεται επικαλυπτόμενη σε διαφορετικά νομοθετήματα.

2) Την εκτέλεση προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών.

3) Τη σύνταξη Προεδρικού Διατάγματος.

Για τη δημιουργία της Επιτροπής, ο Υπουργός επικαλείται «το γεγονός ότι η τελευταία Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών πραγματοποιήθηκε το 2012 και από τότε έχουν προστεθεί και νομοθετηθεί πολλαπλές νομοθετικές ρυθμίσεις και σε κάποιες περιπτώσεις εκτελεστικές του Συντάγματος».

Σημειώνει, επίσης, «ότι η συγκροτούμενη με την παρούσα Επιτροπή Κωδικοποίησης λόγω της φύσης των αρμοδιοτήτων της αποτελεί συλλογικό όργανο ιδιαίτερης σημασίας λαμβανομένου υπόψη ότι το αντικείμενό της αφορά την νομοθεσία για την εκλογή βουλευτών η οποία συνδέεται με την εκδήλωση της λαϊκής θέλησης και τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν την υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση».