Τουρισμός: Η Τριάδα μπορεί να γίνει πόλος έλξης για κάθε επισκέπτη

Τριάδα. Μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες, διαμερίσματα του Δήμου διρφυων Μεσσαπιων.

Περίπου 1000 κάτοικοι, περιμένοντας τα νέα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ

Αγροτικη περιοχή με πολλά προϊόντα φασόλια πατάτες σκόρδα, λάχανα,γνωστά σε όλη την Ελλάδα. Εύφορος τόπος ευλογημένος. 6 χιλιόμετρα από τα Ψαχνα την πρωτεύουσα του Δήμου.

Από τα Ψαχνα μέχρι την Τριάδα υπάρχουν μόνες επισκεψιμες σε όμορφα τοπία όπως ο Άγιος Γεώργιος,ο Άγιος Δημήτριος, η Ζωοδοχος Πηγή. Κοντά τους ο Σκοπευτικος όμιλος όπου διεξάγονται αγώνες πανελληνιου πρωταθλήματος, ο Πύργος, όπου έχει υποστεί ρήγματα με τον καιρό.

Η ανέγερση του Πύργου ανάγεται στους πρώτους χρόνους της λατινικής κυριαρχίας,με ύψος 13 μέτρα. Έχει φωτίσει, αλλά χρειάζεται υποστήριξη υποστηλωση από τον Δήμο,την Περιφέρεια, την Αρχαιολογία ώστε να’ναι επισκεψιμος για σχολεία, Συλλόγους,Τουρίστες.

Βέβαια στην Τριάδα δεσπόζει το Κριεζωτειο Αρχοντικό γνωστό ως Παλάτι του Κριεζωτη. Ένα κόσμημα μετά και την τελευταία συντήρηση, από μέρους Δήμου, Περιφέρειας με σκοπούς να γίνει πόλος έλξης, για το Πανεπιστήμιο,για την αγροτική παραγωγή, για τον Τουρισμό.

Η Τριάδα διαθέτει δημοτικο σχολείο,νηπιαγωγείο,ταβερνες,τον Άγιο Σπυριδωνα,την Αγία Καλλιοπη που έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικό χώρος, όπου θα’πρεπε να αρχίσουν εργασίες ώστε να δοθεί η πρέπουσα τιμή του χώρου. Ιστορικός χώρος που δυστυχώς μένει χωρίς φροντίδα. Επίσης η Αγία Αικατερινη.

Έθιμα της Τριάδας τα γνωστά πανηγύρια θρησκευτικά είναι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Στην Τριάδα υπάρχουν σύλλογοι που τιμούν παράδοση και πολιτισμό. Υπάρχει Ο Μεσσαπος και ο χορευτικος σύλλογος Ν Κριεζωτης.. Κάθε Ιούλιο γίνονται τα Κριεζωτεια. Υπάρχει Ιατρείο, κοινοτικό Γραφείο.

Προβλήματα, κακό οδικό δίκτυο, καθαριοτητα, πεζοδρομησεις, φωτισμός, αγροτικοί δρόμοι.

Όμορφος τόπος που χρειάζεται κάποια έργα, συντήρηση του κόμβου, αναβάθμιση και συντήρηση ξανά των αθλητικών χωρων ,αφού διαθέτει παιδική χώρα, γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ και παλέτες χώρους ακόμα και για δημιουργία γηπέδου τεννις.

Επίσης η ομάδα η ποδοσφαιρική της Τριάδας που συνεχίζει την προσπάθεια της να πάρει την θέση που της αρμόζει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Εύβοιας.

Προτάσεις οδικό δίκτυο φωτισμός καθαριοτητα ,χρώμα στην κοινότητα,διεξαγωγή ημερίδων στο Κριεζωτειο από το Πανεπιστήμιο,τον Δήμο,γιορτές και προώθηση των προϊόντων της Τριάδας,διαφήμιση του ιστορικού πλούτου.