“Κόκκινος” συναγερμός! 50 πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ στην Βαλτική-Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ στην Σλοβακία για την αποστολή S-300 στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θέλουν να μπλοκάρουν το ρωσικό πολεμικό ναυτικό σε Βαλτική και Μαύρη θάλασσα και αυτό θα φέρει άμεση “πυραυλικού τύπου” αντίδραση της Μόσχας
Σήμερα το πρωί, κοντά στα ρωσικά ύδατα, παρατηρήθηκε υψηλή δραστηριότητα ναυτικής αρμάδας χωρών μελών του ΝΑΤΟ, η οποία σήμανε συναγερμό στο γενικό επιτελείο του ρωσικού στόλου, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές στην Μόσχα.Όπως έγινε γνωστό, αυτή τη στιγμή, περίπου 50 πολεμικά πλοία διαφόρων τύπων αναπτύσσονται κοντά στην Βαλτική, που δεδομένων των σημερινών σχέσεων μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, εγείρει μια σειρά αμφιβολιών για τυχόν ναυτικό επεισόδιο.Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι μιλάμε για διεξαγωγή ασκήσεων “Cold Response 2022”, μεγάλης κλίμακας, τις οποίες έχει ήδη ανακοινώσει νωρίτερα η Βορειοατλαντική Συμμαχία.

“Πρόκειται για μια σειρά απειλών και εχθρικών ενεργειών από το ΝΑΤΟ. Τέτοιες ενέργειες της συμμαχίας μπορούν να θεωρηθούν ως πρόκληση, μεταξύ άλλων με στόχο την προσπάθεια εκτροπής της προσοχής της Ρωσίας.Περίπου 30 αεροσκάφη και δεκάδες πολεμικά ​​πλοία από χώρες του ΝΑΤΟ, λαμβάνουν μέρος στην Άσκηση Cold Response 27, τη μεγαλύτερη άσκηση που περιλαμβάνει στρατεύματα του ΝΑΤΟ φέτος.

Η άσκηση που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022, επιτρέπει στις χώρες του ΝΑΤΟ, να βελτιώσουν τις μαχητικές τους ικανότητες στο ψυχρό κλίμα της Νορβηγίας, συμπεριλαμβανομένης της Αρκτικής, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα”, ανέφερε Ρώσος αξιωματούχος.

«Αυτές οι ασκήσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές για την ασφάλεια της Νορβηγίας και των συμμάχων της. Θα επεξεργαστούμε όλα τα σενάρια για την περιοχή της Νορβηγίας», δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Odd Roger Enoksen.

«Οι ασκήσεις διεξάγονται όχι λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, αλλά σε αυτό το πλαίσιο έχουν τεράστια σημασία», είπε ο ίδιος.Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο πώς θα αντιδράσει το ρωσικό υπουργείο άμυνας στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα, ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ενέργειες της Συμμαχίας θα παρακολουθούνται προσεκτικά από όλες τις μονάδες επιφανείας και τα ραντάρ των Ρώσων.Πολεμικές προετοιμασίες, αυτός είναι ο γενικός τίτλος του σχεδίου του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία, ειδικά μετά την επιλεγμένη πυραυλική επίθεση σε στρατιωτική μονάδα και αποθήκες των Ουκρανών.

Για αυτόν το λόγο ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν πρόκειται να επισκεφθεί τη Σλοβακία –η οποία, όπως και η Πολωνία, είναι μέλος του ΝΑΤΟ που συνορεύει με την Ουκρανία, μετά τη συνάντηση των υπουργών άμυνας της συμμαχίας στις Βρυξέλλες στις 16 Μαρτίου.Η είδηση όμως την δίνει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Έντουαρντ Χέγκερ, ο οποίος δήλωσε χθες Κυριακή ότι πιθανότατα θα συζητήσει με τον Αμερικανό ΥΠΑΜ το ενδεχόμενο αποστολής του σοβιετικού συστήματος αεράμυνας S-300 της χώρας του στην Ουκρανία.«Υποθέτω ότι (η αποστολή των S-300 στην Ουκρανία) θα συζητηθεί. Πρέπει να συνειδητοποιήσει κανείς ξεκάθαρα ότι η ασφάλεια της επικράτειας είναι πρωταρχικής σημασίας, δεν μπορείτε να παραδώσετε εξοπλισμό εάν δεν έχετε τη δική σας άμυνα ασφαλισμένη», είπε ο Χέγκερ σε τηλεοπτική συζήτηση, και συνεχίζοντας τόνισε: «Αυτό αφορά την υποστήριξη και την ενίσχυση, επίσης ηθικά, της Ουκρανίας… Και ταυτόχρονα την παροχή βοήθειας σε βαθμό που είναι δυνατό».

Ο ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι η επίθεση της Ρωσίας στο στρατιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο κοντά στα πολωνικά σύνορα είναι ένα «σαφές μήνυμα» προς τη Δύση, που στοχεύει στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.”Η Ρωσία έχει οργιστεί από τις δυτικές προμήθειες όπλων, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων στην Ουκρανία”, ανέφερε την Κυριακή ο Αμερικανός Ναύαρχος.

Ωστόσο, ο Μπάουερ πιστεύει ότι οι Ρώσοι δεν πρόκειται να επιτεθούν στο ΝΑΤΟ. Ο Ναύαρχος πιστεύει ότι η Ρωσία δεν αναζητά άλλον αντίπαλο όπως το ΝΑΤΟ, ειδικά τώρα,.

Η ουσία όλων των κινήσεων εντός και πέριξ της ουκρανικής επικράτειας είναι ότι ΝΑΤΟ και Ρωσία, ετοιμάζονται ήδη από τώρα για τον δεύτερο γύρο αντιπαράθεσης, κάπου αλλού, και ίσως αυτό το “αλλού” να είναι στην Α.Μεσόγειο, ειδικά όταν λήξει ο αιματηρός ουκρανικός πόλεμος.

Στο μεταξύ σήμερα είχαμε το τρίτο οπτικά επιβεβαιωμένο S-300 TEL που έχει χαθεί από την Ουκρανία μέχρι στιγμής.