Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου


Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου
Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο μετά από μια σύντομη νοσηλεία.
Εμβληματική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας εργάστηκε σε μεγάλες εφημερίδες της χώρας. Ήταν ανοικτό πνεύμα και στη διάρκεια της 47χρονης καριέρας του ανέδειξε πολλούς δημοσιογράφους. Έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και αναγνώρισης από τους συναδέλφους του, λόγω των γνώσεών, της εμπειρίας και του υψηλού επαγγελματισμού που τον διέκρινε και γι’ αυτό τον αποκαλούσαν και ως «πρύτανη του οικονομικού ρεπορτάζ».
Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ γεννήθηκε το 1931 στη Χαλκίδα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών &ι Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ).
Αετόπουλο και από το 1951 μέλος της παράνομης ΕΠΟΝ και μέλος της ΕΔΑ. Εξόριστος στον Άη Στράτη (από το 1952 έως τα μέσα του 1955), συναντήθηκε από τα νιάτα του με τους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία, διώχθηκε και εξορίστηκε για τις ιδέες του.
Ξεκίνησε να εργάζεται στη δημοσιογραφία το 1955 ως οικονομικός συντάκτης στην «Αυγή». Εκεί γνωρίζει και παντρεύεται την αδελφή του Γρηγόρη Γιάνναρου και μαζί της απέκτησε τη Γιόρκα, την μονάκριβη κόρη του.
Εργάστηκε παράλληλα στη «Ναυτεμπορική» και την «Εξπρές».
Από το 1967 ήταν ανταποκριτής της εφημερίδας Ελεύθερη Ελλάδα, έκδοσης της Ελεύθερης Πατρίδας στη Ρώμη.
Από το 1974, στην εποχή της Ελένης Βλάχου και μέχρι το 1990 εργάστηκε στην «Καθημερινή», της οποίας τη διεύθυνση ανέλαβε το 1989, έχοντας κεντρικό ρόλο στη διάσωση της εφημερίδας με το πέρασμά της στον Αριστείδη Αλαφούζο αλλά και προχωρώντας σε καινοτομίες (το οικονομικό ένθετο, η τελευταία σελίδα του Θέμου Αναστασιάδη κ.α.) και στον εκσυγχρονισμό της εικόνας του φύλλου.
Μεταξύ 1990 και 2004 εργάστηκε στο «Βήμα» έχοντας την διεύθυνση της οικονομικής έκδοσης της εφημερίδας ενώ διετέλεσε και αναπληρωτής διευθυντής.
Επέστρεψε στην «Καθημερινή» το 2005.
Εργάστηκε, επίσης, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Flash 9,61 και Αθήνα 9,84.
Συνέγραψε το βιβλίο «Πρόσωπα της Οικονομίας» (εκδ. Λιβάνη).
[ Η φωτογραφία από δημοσιογραφική αποστολή στις ΗΠΑ, έξω από το Λευκό Οίκο. ]