Ο Τσίπρας και οι επιχειρηματίες θέλουν εκλογές


-Παραδοσιακά η εγχώρια διαπλοκή ήταν σταθερά κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Οι επιχειρηματίες (σχεδόν) ποτέ δεν ήθελαν να χάσουν χρόνο. Απεναντίας προσπαθούσαν να κερδίσουν ακόμη και τις τριάντα μέρες της προεκλογικής περιόδου.

H πρώτη φορά που βλέπουμε να ταυτίζεται η επιχειρηματική ελίτ με το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί πρόωρων εκλογών είναι στην παρούσα φάση. Μάλιστα, εκτός από την ανάγκη να στηθούν όσο πιο νωρίς οι κάλπες, Τσίπρας και διαπλοκή, έχουν υποβάλει και ένα ακόμη κοινό αίτημα, που έχει να κάνει με την αναγκαιότητα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Γενικώς διαπιστώνω μια (όψιμη) ταύτιση απόψεων, ανάμεσα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και τους ισχυρούς του χρήματος. Α, και τη θεωρώ εντελώς μα εντελώς συμπτωματική, αφού σε καμία περίπτωση δεν υιοθετώ τα όσα κυκλοφορούν εσχάτως στην πιάτσα, για κάτι απανωτά ραντεβού του προέδρου Αλέξη, με καναλάρχες, επιχειρηματίες της ενέργειας και κάτι κατασκευαστές.

! Διπλό χτύπημα ετοιμάζει το CVC του Φωτακίδη. Το ένα αφορά τον χώρο του εμπορίου και το άλλο θα εκδηλωθεί στο πεδίο της εστίασης. Ναι πολύ καλά διαβάσατε. Έρχεται deal σε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη συγκυρία και στους δύο κλάδους.