ΛΑΡΚΟ: Νέα παράταση για 5 Μαΐου έλαβε η υποβολή προσφορών.Με το επενδυτικό ενδιαφέρον να βαίνει μειούμενο.


Για τις 5 Μαϊου μετατέθηκε εκ νέου η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τη ΛΑΡΚΟ, η οποία έληγε σήμερα 31 Μαρτίου. Η αναβολή ήταν επιβεβλημένη καθώς υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες όπως το ότι δεν έχει δημοσιευθεί Απόφασης Εγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) σχετικά με το σχέδιο συμμόρφωσης για τις επενδύσεις που απαιτούνται στο συγκρότημα για να αναβαθμιστεί περιβαλλοντικά.

Επίσης οι εργαζόμενοι κέρδισαν το «πάγωμα» των απολύσεων. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου είχε κατατεθεί από τα πέντε σωματεία της ΛΑΡΚΟ αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, αποφάσισε προσωρινή αναστολή της διαδικασίας της διαβούλευσης για τις ομαδικές απολύσεις μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 6 Μαΐου. Δηλαδή, μία ημέρα μετά τη νέα προθεσμία που δόθηκε για τις προσφορές στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη μακροχρόνια μίσθωση του εργοστασίου και της Ειδικής Διαχείρισης για την πώληση των μεταλλείων.

Σε ότι αφορά το ενδιαφέρον των επενδυτών αυτό βαίνει μειούμενο, καθώς ο όμιλος Μυτιληναίος φέρεται να αποσύρεται από τη διεκδίκηση και να μένει μόνο ένας υπψήφιος η κοινοπραξία της ΓΕΚ Τέρνα.