Χαλκίδα – Έπιασαν τον δράστη που έσπαζε τις βιτρίνες μαγαζιών

έκλεβε εμπορεύματα και λεφτά

Συνελήφθη αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διάπραξη ληστειών και κλοπών ,το μεσημέρι της Κυριακής 3 Απριλίου, σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας.

,Όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έβγαλαν «λαβράκι», αφού ο συλληφθείς ήταν ο δράστης σε δύο ληστείες, έξι κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής, σε περιοχές της Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, το χρονικό διάστημα από 15 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, ενέχεται στις παρακάτω εγκληματικές ενέργειες: Ληστεία σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος μίνι μάρκετ, βραδινές ώρες της Πέμπτης 31 Μαρτίου, όπου με την απειλή στιλέτου, άρπαξε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος.

Ληστεία σε βάρος πεζής ηλικιωμένης, μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 2 Απριλίου, όπου τράβηξε βιαίως την τσάντα που κρατούσε και έκλεψε από το εσωτερικό της, ένα κινητό τηλέφωνο. Από την ενέργεια αυτή του δράστη, η παθούσα έπεσε στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε ελαφρά. Έξι κλοπές από καταστήματα ένδυσης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου με τη θραύση, κατά περίπτωση, κεντρικών θυρών, βιτρινών και υαλοπινάκων, άρπαξε από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά και είδη ρουχισμού, ενώ προκάλεσε επίσης φθορές.

Δύο απόπειρες κλοπής, ομοίως από καταστήματα, στα οποία προκάλεσε φθορές, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εισέλθει στο εσωτερικό τους. Την προανάκριση διενεργεί με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.