Έστησαν πύργους με σκοπούς και προβολείς περιμετρικά της Σαγκάη

Σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μετατρέπεται μέρα με την ημέρα η Σαγκάη. Περισσότεροι από 25 εκατ. πολίτες είναι απομονωμένοι σε διαμερίσματα, δωμάτια ξενοδοχείων και εγκαταστάσεις φιλοξενείας ατόμων θετικών στον κορονοϊό.

Οι εικόνες με βιαιοπραγίες σε βάρος των πολιτών και των κατοικιδίων καθημερινά δίνουν και παίρνουν. Όσες δηλαδή μπορούν να ξεφύγουν από το «κοπίδι» των κινεζικών Αρχών, αφού όσο εύκολα ανεβαίνουν στο διαδίκτυο, τόσο εύκολα κατεβαίνουν. Ορισμένες όμως προλαβαίνουν και διαμοιράζονται με ταχύτατους ρυθμούς εκτός των συνόρων της Κινεζικής μεγαλούπολης.

Ένα από τα αυτά τα βίντεο που ξέφυγε από την προσοχή των Κινεζικών Αρχών φαίνεται πως είναι και το στήσιμο πύργων, στελεχωμένων από σκοπούς και ισχυρά συστήματα φωτισμού από περιοχές που συνορεύουν με τη Σαγκάη, όπως η επαρχία Jiangsu, με στόχο τον εντοπισμό πολιτών που σκέφτονται ή επιχειρούν να αποδράσουν. Τα συστήματα αυτά περιστρέφονται και μόλις εντοπίσουν κάποιον ζητούν ενισχύσεις, ώστε να συλληφθούν.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε από το τοπικό ΜΜΕ της Σαγκάης, Expat Focus και όπως μπορείτε να δείτε, για να το δει κάποιος, πρέπει πρώτα να γίνει μέλος στην εφαρμογή WeChat.