Ευτυχής κατάληξη στην Δίρφη για τον 36χρονο. Αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό και video

Βρέθηκε ο αγνοούμενος στο χωριό Λούτσα νωρίς το πρωί στις 10:30. Το πρόβλημα ξεκίνησε από την προηγούμενη ημέρα όταν ο συγκεκριμένος κύριος χωρίς να γνωρίζει την πρόβλεψη του καιρού, τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις του βουνού αποφάσισε να ανέβει στην Δίρφη επιστρέφοντας από μπάνιο στην παραλία Χιλιαδού.

Ανέβηκε στην κορυφή με σχετικά καλές συνθήκες νωρίς, αλλά η χθεσινή ημέρα ήταν μια ημέρα με δύσκολα καιρικά φαινόμενα, γνωστό από την αρχή της εβδομάδας.

¨Όταν “έκλεισε” ο καιρός ο 36χρονος εγκλωβίστηκε στην κορυφή με κεραυνούς θυελλώδεις ανέμους έντασης πάνω από΄ 10 μποφόρ. Για καλή του τύχη βρήκε μια τρύπα στην μεγάλη δολίνη της κορυφής και κρύφτηκε εκεί για να προστατευτεί.

Από τις 21:00 το βράδυ κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής Χαλκίδας, η ΕΜΑΚ από την Λαμία, εθελοντικές οργανώσεις, από τα Ψαχνά με τον κο Ραπτάκη και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας.

Οι συνθήκες ήταν ακραίες και επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα όλων. Έγινε απόπειρα προσέγγισης της κορυφής στις 02:00 τα ξημερώματα από μέλη του ΕΟΣ Χαλκίδας που γνωρίζουν και έχουν εμπειρία στο βουνό και ομάδα της ΕΜΑΚ. Η προσέγγιση ήταν αδύνατη στις ακραίες αυτές συνθήκες, μετά τις δεύτερες πόρτες για την ανάβαση η ομάδα επέστρεψε χαμηλά για να προστατευτεί΄ από τον δύσκολο καιρό.

Το πρωί με το πρώτο φως μικρή ομάδα εκ νέου έφυγε για να προσεγγίσει την κορυφή και ελικόπτερο του πολεμικού Ναυτικού σε δύσκολες συνθήκες προσπάθησε να προσεγγίσει αλλά ήταν αδύνατον στις παρούσες συνθήκες.

Η ομάδα κατάφερε και έφτασε στην κορυφή και μετά από έρευνα σε όλη την κορυφογραμμή δεν βρήκε ίχνη του αγνοούμενου.

Στις 9:30 το πρωί δεύτερη ομάδα προσπάθησε να προσεγγίσει την κορυφή εκ νέου.

Στις 10:30 βρέθηκε ο αγνοούμενος στο χωριό Λούτσα, νωρίς το πρωί αφού κατάφερε και επιβίωσε είδε το ελικόπτερο και προσπάθησε να επικοινωνήσει κάτι που ήταν αδύνατο λόγω της ομίχλης.

Με δική του προσπάθεια κατέβηκε στην χαράδρα προς την Αγάλη και βρήκε τον αγροτικό δρόμο προς την πηγή Κράτια, ταλαιπωρημένος κατέβηκε προς το χωριό.

Η διαφορά της ομάδας προσέγγισης και της δικής του κίνησης είναι 15 λεπτά διαφορά.

Θετική έκβαση αλλά από την απερισκεψία ενός ατόμου κινητοποιήθηκε ολόκληρος μηχανισμός και εθελοντές που έβαλαν σε κίνδυνο την ζωή τους.